Članki bloga

… zakladnica narave ⛲ PREČIŠČENA GLINA

… zakladnica narave ⛲ PREČIŠČENA GLINA

Naravna kozmetika, Nega telesa

Glina ima močno vpojno in čistilno moč, zato je pri čiščenju organizma prva izbira. Čiščenje organizma je za glino le ena izmed nalog ki jih z lahkoto opravi, pripisujejo pa ji tudi veliko vlogo pri pospeševanju obnove celic in čiščenju zastalih energij v telesu. In v današnjem svetu, kjer prevladujejo pesticidi, umetna barvila, dodatki v prehrani, zdravila in kemikalije, onesnažen, je naše telo enostavno preobremenjeno. Naš naravni sistem izločanja vsem strupom ni več kos in je čiščenje organizma oslabljeno. Zato za najbolj učinkovito “čistilko” organizma velja prav glina. Več o različni glini v sorodnem članku ? Čistilna energijska moč GLINE

“S svojim telesom bomo usklajeni le, če ga bomo imeli resnično radi in ga spoštovali.”

NA TESTU: PREČIŠČEVALNO GLINA
Prečiščena glina v prahu (600g) + lesena žlička
Pitje gline: pomaga ohraniti energijo in dobro počutje, pospeši izločanje strupov, vpliva na vsesplošno zdravje in aktivira razstrupljanje telesa. Uporaba gline naj ne bi imela nobenih stranskih učinkov. Pijemo jo enkrat dnevno, priporočljivo zjutraj na tešče.
Priprava napitka: V steklen kozarec stresem 1 kavno žličko (leseno) prečiščene gline, jo prelij z 2 dcl vode, premešam in pustim da se glina usede na dno. Jaz jo najraje pripravim zvečer in zjutraj spijem na tešče. 🙂 To ponavljaš 21 dni, vsak dan! Nato 7 dni premora in kuro ponoviš.

Maska za obraz: prečičevalna glina pa ni uporabna samo za pitje, ampak si lahko pripraviš tudi masko za obraz.  Moj prvi preizkusni test je bil neverjetno dober;  na kožo deluje blagodejno, in ker je naravno bogata z minerali, kožo ne draži in nima neprijetnih reakcij. (1× na teden). Primerna je za vsak tip kože.
piprava maske: v majhno posodico stresem 2 žlički gline, nekaj kapljic olivnega olja, odvisno od teksture mazila, z priloženo palčko zmes pomešam. Na očiščen obraz nanesem masko, pustim delovati 12 min, malo pomasiram in nato sperem z vodo. Koža zaradi olivnega olja ostane lepo sijoča in navlažena. Glina pa jo prijetno nahrani.
1AA.PREČIŠČENA GLINA 1
MNENJE/OCENA
Očiščevalne kure sem se lotila, ko sem prejela na test tale sivi prah, podoben mivki. Glinen napitek je postal moj jutranji ritual. Nikoli si nisem mislila, da ima lahko glina toliko pozitivnih učinkov na telo in počutje samega človeka. Opazno sem dosti bolj aktivna čez dan, pri športu mi ne zmanjkuje energije. Super!! Zato jo zelooo priporočam, kajti v našem telesu lahko žlička gline v koloidni obliki učinkuje s tako ogromno aktivno površino. V tem je edinstvena.  🙂 Vzemite si čas zase in se mi pridružite v boju na občasno sezonsko  “čistko”, razstrupljanje telesa, z ZdravaNarava
Izredno dobra maska, glina iz kože »izvleče« strupe in toksine. Kožo intenzivno očisti in odstranjuje nečistoče. Poleg vsega tega, da polepša kožo, še deluje kot nežen piling. Je čisto naravna, nobenih umetnih dodatkov, dišav, alkoholov… tako da za moje pojme je to vsestransko najboljša maska za obraz in dokler je ne preizkusiš, ne veš, kako na kožo deluje blagodejno! Če bi me kdo par let nazaj vprašal, ali želim glino uporabljati kot masko, bi se mu samo nasmejala. Danes je moje mišljenje popolnoma drugačno. Hvala ZdravaNarava. ?

ocena: 5/5 ⭐
cena: 9.60€

Glina – zdravljenje z zemljo, ki je blagor za našo dušo in telo.

O avtorju