Članki bloga

Ko sebi podarim košček narave…  • Unikatni nakit Designed by WOODSY

Ko sebi podarim košček narave…  • Unikatni nakit Designed by WOODSY

Moda, Nakit, Podpiram slovensko

Leseni nakit je trendovski, enostaven in preprost, a hkrati izjemno dodelan modni dodatek, ki poskrbi za sodoben, unikaten videz in drugačen življenjski stil. Primeren je tako za posebne priložnosti, kot za vsakodnevno nošenje. Izredno enostavno ga je mogoče kombinirati, saj lahko med seboj kombiniramo prav vse – od uhanov, ogrlic, zapestnic, prstanov, torbic, očal… A psss…  jaz se rada držim pravila, manj je več, saj nikoli ni dobro pretiravati z modnimi dodatki.

                Nakit iz lesa je edinstven in okolju prijazen izdelek   

Podpreti nove zgodbe, znamke in ljudi, ki stojijo za njo, je lahko vedno čudovito doživetje… Pred časom me je kontaktirala srčna oseba Aleksandra Belcl, ki stoji za prekrasnim nakitom pod imenom Designed by WOODSY,če lahko na svoji spletni strani predstavim njeno delo. Seveda sem se z veseljem odzvala, še posebej, ker gre za unikatni proizvod, naravni proizvod,…ki je v celoti izdelan v Sloveniji.

             Narava je vedno navdih…?

In prav narava je tista, kjer je Aleksandra začela uresničevati in izpopolnjevati svoje umetniške sposobnosti, zamisli ter poslovno pot. Poleg navdiha v naravi je našla tudi odlične pripomočke za čudovito ustvarjanje; vse kar je zavrženo odpadlo, pozabljeno,… vdihne novo življenje.Na kratko nekaj besed o mladi izdelovalki lesenega nakita…

Aleksandro že kar nekaj časa spremljam na fb, IG strani in moram priznati, da se njena ljubezen do lesa res odraža v čudovitih lesenih izdelkih. Njen ročno izdelan nakit je res nekaj posebnega, saj je narejen s spretnimi rokami, za ljubitelje narave, je unikaten, vsak kos malo drugačen, zato lahko med njimi prav vsakdo najde kaj primernega zase.

Svoje delo je opisala takole:

»Vse delam z odpadnega lesa, ki količinsko ne zadostujejo več svojemu namenu ali pa kaj najdem v gozdu tako da s tega “odpada” ustvarim nekaj in tako lesu podarim še tisto zadnjo priložnost in čar da zasije v vsej lepoti . Želim da kosi izžarevajo naravne barve in vzorce, da se pokaže kako čudovita je narava in s tem se trudim tudi biti trajnostno naravnana in tudi takšen pogled širiti naprej…«

Vsi čudoviti kompleti so nalašč oblikovani za vse modne navdušenke, ki rade blestimo v naravnih barvah ‣ klik fb Aleksandra Belcl
? tyasha marcelly

Priznam, da sem velika ljubiteljica nakita, rada ga nosim, še posebej, da z lahkoto izstopam… ampak ta je pa čista umetnost. In še leseni, katerega res nimam veliko. Zato sem še toliko bolj vesela, ko sem opazna, deležna vseh pohval za dober okus, kje sem ga kupila, kako je poseben,…  Jaaa, to ti polepša vsak dan.

      Leseni nakit je izredno preprost za kombiniranje…

Izbira nakita je stvar osebnega okusa. S pravo izbiro poudariš svoj značaj, osebni slog. Ne predstavljam si življenja brez nakita, kajti ravno s pomočjo nakita lažje popestrim svoj videz in še tako vsakdanjo obleko naredim povsem drugačno. In ne le to, marsikdaj nas lahko reši iz zagate, saj vso pozornost na preprostih oblačilih pritegnejo ravno bogati, opazni kosi nakita, ki jih lahko z veliko domišljije vključimo v dnevne ali večerne toalete.

Zadnja leta nam modne smernice dopuščajo več manevrskega prostora, lahko tudi večje, bolj bogate verižice, zapestnice, prstane,… kombiniramo k preprostim majicam in kavbojkam, usnjenim jaknam, različnim srajčkam, jopam in še in še bi lahko naštevala,… zato tudi tokrat ni bilo težav, da sem se odločila za večji nakit, težja je bila odločitev katerega izbrati.

Bolj kot verižice me navdihujejo zapestnice (in ure). Zdijo se mi praktične, polepšajo roko, jo naredijo bolj ženstveno, urejeno ali zabavno. So zelo priljubljene in modne v kateri koli sezoni. Zato se že prav veselim toplejših dni, ko bo mogoče nositi tudi te večje kose nakita, ki se zelo lepo zlijejo s kožo in predstavljajo pravo osvežitev poletnim kosom pri vsakodnevnem nošenju.

Nakit je površinsko obdelan z olji, voski,… Kljub dodelanemu dizajnu in natančni izdelavi sta izredno lahka, zato me med nošenjem ne moti in ne ovira.

Ne pozabimo, da nakit je treba redno čistiti, če želimo ohranjati njegov lesk. Jaz ga z mehko bombažno krpico nežno obrišem preden ga shranim v šatuljo.

Nakit je pakiran v natur embalaži, ki je primerno tudi za darilo.
        Lesen nakit za ljubitelje narave…

Leseni nakit je zagotovo nekaj drugačnega in unikatnega – kar nima vsak-a ali nihče… ‣ Ker njegove prednosti so

  • Izjemen, redek modni dodatek – nosiš nekaj unikatnega, nenavadnega in drugačnega.
  • Prefinjena izdelava in brezčasen dizajn.
  • Popolnoma naraven, ročno rezan in brušen.
  • Prijazen do naše kože in okolja.
  • Vsak les ima svojo zgodbo, kar pomeni, da nikoli nista dva kosa lesenega nakita popolnoma enaka.
  • Kvaliteten in narejen unikatno – zdrži lahko več let.
  • Ustrezen modni dodatek za vsak dan ali posebne priložnosti.
  • Izdelan z domišljijo in ljubeznijo.
  • Ob pravilnem ravnanju nam bo dolgo služil.
  • Leseni modni dodatki pišejo svojo zgodbo!

Poznaš veliko ljudi, ki nosi leseni nakit?…

Če si tudi ti med njimi, si ga trenutno lahko ogledaš na straneh fb in IG Designed by WOODSY


Psss še nekaj zanimivega ti moram prišepniti… Kaj pa tole, čudovito, a ne?! Nakit je nastal izključno oziroma naravno odpadlih rogov od damjakov in jelenov (se ne podpira lovstva ali kaj podobnega). In uhančki iz stare budilke- mehanizmi. ?
? aleksandra belcl

Hvala da me spremljaš in miren, čudovit dan še naprej.

 

O avtorju