Članki bloga

Calendula – ? MOJA DOMAČA KOZMETIKA

Calendula – ? MOJA DOMAČA KOZMETIKA

Naravna kozmetika, Nega telesa

Ljudje že stoletja intuitivno za svoje namene uporabljajo zdravilne rastline, dišeča zelišča in seveda naravno kozmetiko. Proizvajalci naravne kozmetike kontrolirajo poreklo, rast in nabiranje rastlin, ki jih uporabljajo v proizvodnji.
Sanjarite kdaj o tem, da bi doma v svoji kuhinji sčarali naravno kozmetiko? Morda malo kolebate, ker niste čisto prepričani vase? Ne bojte se, nič ne bo eksplodiralo! Razen morda vaša domišljija.. ? V knjigi so lepo slikovno orisani in opisani skoraj več kot 100 receptov. Kreme so najbolj priročen vstop v izdelavo naravne kozmetike. Vsakdo jo občasno potrebuje in obstaja mnogo različnih krem za različne namene.

Izkušena slovenska zeliščarka Karmen Gostinčar je za vse, ki se želite poglobiti v domačo pripravo negovalnih olj in mazil, pripravila obsežen in pregleden vodnik naravne kozmetike. V skrivnostni svet rastlin priročnik bralce vpelje s tehničnimi napotki, najpomembnejšimi surovinami in osnovnimi recepti za pripravo domače zdravilne kozmetike. V vodniku nas natančno pouči o pripravi nešteto receptov za vsakdanjo nego, od masažnih in zaščitnih olj in poživljajočih kopalnih soli prek vsestranskih mazil, krem in balzamov (za obraz, roke, ustnice, lase …). Priporočam knjigo ?  za vse tiste, ki želite naravno poskrbeti za svojo kožo.

TRETJA KNJIGA: MOJA DOMAČA KOZMETIKA

Opis knjige: NARAVNO NAJ BO…
Bi radi vedeli, katere sestavine so v vaših kozmetičnih izdelkih in izdelkih za nego telesa? V tej knjigi boste našli vse informacije in navdih za ustvarjanje naravnih kozmetičnih izdelkov v lastni kuhinji. Morda boste začeli s preprostejšimi in jih uporabili kot sveže dopolnilo običajnim negovalnim sredstvom. Veselje in uspeh ob izkušnjah vas bosta spodbujala, da poskusite še kaj.
Skoraj 100 koristnih nasvetov, receptov, nazorno prikazanih postopkov in tehnik, vam omogoča, da iz naravnih sestavin pripravite izvrstne kreme, losjone, šampone in druge dobrote, ki bodo razvajale ter negovale vašo kožo, lase in tudi dušo.
Ko boste v roke vzeli knjigo in si zaželeli narediti domač izdelek za nego, nikar ne pozabite, da ne izdelujete ničesar drugega kot unikatni izdelek, ki nikakor ne more tekmovati s preizkušenim trgom kozmetičnih izdelkov. A ker je narejen z ljubeznijo in spretnostjo, je neizmerno dragocen! Več o knjigi ⏩ CalendulaMOJA DOMAČA KOZMETIKA.
1AA.CALENDULA.TRETJA KNJIGA 1
MNENJE/OCENA
Z veseljem vam predstavila še tretjo knjigo MOJA DOMAČA KOZMETIKA, ki je bogata za skoraj več kot 100 receptov. Verjamem, da vsak od vas, si je že kdaj pripravil kakšen domač recept, recept naših babic. Sama si že dolgo pripravljam maske za lase in obraz. V knjigi sem našla navdih, da se še preizkusim v izdelavi kaj bolj zahtevnega, kot je melisina krema z limono. Navdušil me je sivkin piling, katerega sem si tudi pripravila in ga preizkusila. Super!  Koža čista in mehka ter pripravljena na osvežitev tonika in kreme.
V knjigi je res veliko recept, ki so nam sestavine dosegljive kar iz domače vrta ali travnika. Verjamem, da vam nekateri recepti niso tuji in si boste zaželeli narediti kakšno kremico sami, s katero boste dnevno bogatili in razvajali svojo kožo. In le tako boste prepričani, da ji ne škodite in kaj nanašate na nanjo. Skrbno pripravljeni recepti so lepo opremljeni z slikami in opisi preprosti in razumljivi. V spletni trgovini ⏩ Calendula, pa si lahko kupite tudi že pripravljene kozmetične sestavine, eterična olja, soli, osnove za mila,…

Naučite se, kako za svoje zdravje in lepoto skrbimo s pomočjo eteričnih olj, zelišč, rastlinskih olj, sadja, čebeljega voska, gline. … Na ta način bomo vedeli, kaj naša koža potrebuje in kako jo zaščititi pred različnimi zunanjimi dejavniki okolja… ⏩ Calendula.

Želim vam veliko ustvarjalnih užitkov.

O avtorju