Članki bloga

Koža je ogledalo zdravja celotnega telesa… ?

Koža je ogledalo zdravja celotnega telesa… ?

Naravna kozmetika, Nega telesa, Podpiram slovensko

Naša koža je veliko več kot zgolj zunanja površina, ki jo kažemo svetu. Je največji organ v našem telesu, ki opravlja tudi cel kup življenjsko pomembnih funkcij. Enostavno povedano, naša koža je zelo pomembna za naše zdravje!

ZAKAJ UPORABLJATI NARAVNO KOZMETIKO?…
Vsaka predstavnica nežnejšega spola, kot tudi vse več moških, želi svojemu telesu privoščiti to, kar mu bo koristilo in ne škodovalo. Ampak uporabljamo prave izdelke za svojo kožo?… ? So naravnega izvora?…
Naravna kozmetika deluje tako, da kožo dobro hrani in jo spodbuja, da sama proizvede svoje učinkovine. Izdelki ne delajo namesto kože, marveč v sodelovanju z njo. Koža mora delati, naravna kozmetika pa jo pri tem le podpira z modrostjo rastlin, ki jih vsebuje.

NA TESTU: MILO LIMONSKA TRAVA&MELISA
Naravno rastlinsko milo, ročno izdelano po hladnem postopku. Narejeno iz skrbno izbranih in preverjenih naravnih sestavin. Za razliko od industrijsko pridobljenih mil vsebuje glicerin, ki nastane med samim postopkom izdelave mila. Vsa mila imajo tudi presežek maščob, kar pomeni, da poleg tega, da očistijo kožo, jo tudi negujejo. Vsebuje eterično olje limonske trave in melise. Dodana je alga klorela.
cena: 4,90€

NA TESTU: RICINUSOVO OLJE 50ml
Primerno je za vse vrste kože. Uporablja se v boju proti strijam in prvim znakom staranja, pri poškodovanih laseh ter proti prhljaju in okrepitvi obrvi in trepalnic.
cena: 3,20€

MNENJE/OCENA
Naravni izdelki so primerni za vse tiste, ki jim je pomembno kaj dajejo na svojo kožo.
Ali ne bi raje izbirali izdelkov za nego kože, ki so narejeni iz rastlin, ki jih poznamo in ki so prijazne našemu telesu? Če se odločite pospraviti kemijo iz svoje kopalnice, se boste verjetno srečali z vprašanjem, kje začeti in kaj najprej odstraniti?! Hkrati vse zamenjali, bo malce težko, postopoma pa lažje.

Milo:  naravno milo je najboljše, kar lahko ponudimo svoji koži. Namenjeno je predvsem tistim, ki cenijo prednosti naravnih visoko kvalitetnih izdelkov in vsem pri problematični koži. Je brez škodljivih umetnih dodatkov in barvil. Skrbno izbrane naravne sestavine in preverjen recept poskrbijo, da milo kožo nežno očisti in jo neguje. Obožujem ta vonj!
Prednosti: izredno negovalno milo, ki je koži prijazno in jo oskrbi s hranilnimi sestavinami in vlago. Kožo negujejo brez obremenjevanja, jo nežno očisti in je pri tem ne izsuši, temveč navlaži. Z vsakodnevno uporabo na njej pusti čudovit občutek mehkobe, voljnosti in prožnosti.

Ricinusovo olje: je odlična pogosta sestavina številnih kozmetičnih izdelkov, saj učinkovito čisti mastno kožo, poleg tega pa deluje protivnetno in zato odpravlja akne, zdravi manjše ureznine, blaži opekline ter preprečuje nastanek ekcemov, alergijske kožne bolezni. Odličen zdravstveni pripomoček, ki se ga splača imeti v vsaki domači lekarni.
Uporaba: lahko ga uporabljaš kot mazilo, ki si ga vsak dan z vatko naneseš na obraz, blagodejno pa tudi vpliva na krepitev in rast las, trepalnic ter obrvi. Če ga želiš preizkusiti v ta namen, ga dnevno nanašaj na trepalnice, katere naj bi se po nekaj tednih okrepile in zrasle. Pri negi las ga lahko uporabljaš samostojno ali v kombinaciji z drugimi negovalnimi izdelki, pri čemer ricinusovo olje uporabi za masažo lasišča.

Najboljši čas, da naredite prvi korak v “zdrava koža telesa” in za vse tiste, ki cenite naravno, so vam izdelki na voljo v spletni trgovini ⏩ Eterika.si. Ne pozabite pa jih spremljate tudi na Facebook strani ⏩ Eterika.si
Vabljeni ste tudi, da se udeležite delavnice, kjer izdelujejo naravne izdelke in vas podučijo o vseh procesih izdelave.

Stanje naše kože je ogledalo našega notranjega zdravja.

O avtorju