Članki bloga

eterično olje SIVKA ? Naturavit

eterično olje SIVKA ? Naturavit

Naravna kozmetika, Nega telesa

Eterična olja delujejo blagodejno na človekovo fizično in psihično počutje. So visoko koncentrirane substance iz določenih rastlin in predstavljajo dušo rastline. Že od časa Egipčanov in Grkov se eterična olja iz sivke, rožmarina in ostalih zelišč uporabljajo tudi za čiščenje. S temi rastlinami so si ljudje že v starih časih odišavili tudi svoje obleke.

ZAKAJ UPORABLJATI ETERIČNA OLJA?…
Eterična olja delujejo na nas preko dihalnega sistema in preko kože. Preko dihalnega sistema prehajajo hlapi eteričnega olja do živčnega sistema, ki deluje na naše razpoloženje (pomirjanje, poživljanje…). Preko kože pa prehajajo v naš krvni obtok, pospešujejo izločanje odvečnih tekočin in snovi, pospešujejo krvavitev, ugodno delujejo na kožo. Eterična olja se uporabljajo na mnogih področjih; kozmetiki, parfumeriji, medicini, aromaterapiji in prehrani. Pridobivajo se iz najrazličnejših delov rastlin, kot so cvetovi, plodovi, listi, veje, korenine, smole, semena in trave.

Vsako olje ima svoje lastnosti, ki na človeka vplivajo dobrodejno, saj lahko pomirjajo, blažijo bolečine, razkužujejo,… imajo zdravilne lastnosti.

1a-naturavitsivka-1

NA TESTU: ETERIČNO OLJE SIVKA – NATURAVIT
100% eterično olje Sivka umiri napete živce, zato jo uporabljamo za pomiritev pred spanjem. S pomočjo sivke odišavimo zrak v spalnici. Z aromatično uporabo si lahko odlično pomagamo ob prehladih, kašlju, težavah s sinusi, saj nam zelo hitro sprosti dihalne poti. Pri uporabi eteričnih olj je potrebna previdnost, saj so izredno koncentrirana in se jih ne sme predozirati.
Uporaba: v dišavnih lučkah, za vdihavanje, vtiranje v obolela mesta, za kopeli in masaže.

NAJBOLJ POGOSTA IN UČINKOVITA UPORABA ETERIČNEGA OLJA –  JE SIVKA…
Koristi eteričnih olj je nešteto. Najbolj bazično in splošno uporabno eterično olje je sivkino. Sivka spodbuja celjenje ran, razkužuje in je kljub svojim lastnostim izjemno nežna in varna (tudi za otroke in nosečnice). V psihološkem smislu sivkina aroma pomirja in uspava – kapljico olja nežno vmasiramo v dojenčkov hrbet ali jo, razredčeno z vodo, razpršimo po prostoru. Sivka znižuje krvni tlak, umirja krče in vnetja ter blaži bolečino. Uporabljamo jo na vse načine, izogibamo se le vnosu na sluznico.

MNENJE/OCENA
Prijetno odišavljen prostor dokazano pozitivno in blagodejno vpliva na nas, naše telo in razpoloženje. In kot sem že v uvodu omenila, je sivka svoj osvajalski pohod začela že v antičnih časih. Po zaslugi opojnega vonja je dandanes nepogrešljiva tudi v našem domu. Zakaj?… Eterično olje sivke je naravni antibiotik, antiseptik, antidepresiv in pomirjevalo. Njegova glavna lastnost je, da pomirja telo in duha.
Jaz sem svojo eterično olje uporabila v dišavnih lučkah, ker prostor lepo osveži in odišavi. V keramični gorilnik, ki ima posodico za vodo, sem kanila nekaj kapljic eteričnega olja. Pod posodico z vodo sem namestila majhno svečko, ki posodico segreva in pospešuje hlapenje eteričnega olja v prostor in ta je najboljša rešitev za domače prostore, ker odstranjuje neprijeten vonj (omili vonj  po cigaretah, smradu, kuhanju,…).

Eterično olje Sivka lahko uporabimo tudi kot masažo ali za kopel. Za sprostitev in boljši spanec si naredimo kopel z vodo in eteričnim oljem. Preden eterično olje zmešamo z vodo, ga vedno najprej kanemo na žličko soli ali baznega olja, ter šele nato damo v kopel, da se lažje razporedi po vodi. Za ta namen je resnično najboljša in odlična SIVKA, ki pomirja in sprošča. 

ALI STE VEDELI… Vonjave so podobno kot glasba in barve, ki vplivajo na naše razpoloženje. Vijolična barva velja za meditativno barvo, ki krepi duhovnost, eterično olje sivke pa pomirja kot nežna glasba. Z prijetnim vonjem eteričnega olja, se prepustimo razvajanju in si ustvarimo dobro in prijetno vzdušje.

1a-naturavitsivka-2

Pred kratkim sem podrobneje spoznala slovensko naravno kozmetiko Naturavit, testirala sem šampon+regenerator za barvane lase. V sorodnem članku si lahko več preberete, zakaj sta me izdelka navdušila ⏩ Naravna nega za zdrave in barvane lase ?Naturavit. 

Manj je več: Z eteričnimi olji res popestrimo in odišavimo svoj dom, seveda pa velja upoštevati opozorilo, da jih je treba uporabljati pametno, saj imajo izredno močan vonj, ki lahko v prevelikih količinah škoduje tako nam, kot našim hišnim ljubljenčkom.

ocena: 5/5 ★
cena: 4.58€

Ker so prazniki pred vrati, iščemo in ugibamo kaj kupiti svojim najdražjim, vam predlagam slovenske naravne izdelke Naturavit, ki so popolno darilo in z enim klikom skok v spletno trgovino ⏩ Naturavit.net, kjer boste našli vse za nego las, telesa ter velik izbor eteričnih olj.

Naj vam prijetno razvajanje, zleze po kožo. ?

O avtorju