Članki bloga

Črno oglje do belih zob in zdravega nasmeha • Karbonoir

Črno oglje do belih zob in zdravega nasmeha • Karbonoir

Naravna kozmetika, Nega obraza, Podpiram slovensko

Lepi, gladki in svetli zobje pomenijo urejenost, dvignejo samozavest in sproščenost. Je želja vsakogar, kot tudi mene, v prav vsakem starostnem obdobju.
V svojo dnevno rutino sem dodala čudežni črni prah za beljenje zob, ki so ga razvili pri slovenskem podjetju Karbonoir  pomaga k lepšemu nasmehu in poskrbi za učinkovito ustno higieno.

Ali lahko to ‘čudo’ dejansko res naredi zobe bolj bele? ? Že več kot dva meseca sama raziskujem in preizkušam kaj je res na tem. In ja… Je delovalo? O, pa še kako!

          Lep nasmeh lahko spremeni vse!


Za lep nasmeh je pomembno, da se posvetimo temeljitemu čiščenju zob; torej ne na hitro in mimogrede, očistimo zjutraj in zvečer. Če natančno in redno odstranjujemo mehke zobne obloge oziroma bakterije, zmanjšamo možnost nastanka zobne gnilobe in vnetja dlesni. Danes ti želim predstaviti dva izdelka, ki vsebujeta skrbno izbrane, telesu prijazne sestavine:

Aktivirano oglje je iz kokosovih lupin, nevtralnega okusa, nenavadne barve, fin prah, ki je zelo podobno oglju za žar. ? To je prah iz narave, ki je res čudovito za čiščenje zob in ustne votline. Ker… Je izjemen borec proti nastanku zobnega kamna, kariesa, uničuje bakterije in učinkovito preprečuje slab zadah ter varuje sklenino. Ob tem pa ima še čudežni učinek beljenja zob.

Oglje je pridobljeno s segrevanjem kokosovih lupin pri izjemno visokih temperaturah v posebni komori, kjer se jim postopoma dodaja para in odvzema kisik. V tem procesu se kokosove lupine spremenijo v fin prah. Oglje ima izjemno protibakterijsko delovanje, deluje protiseptično ter razstrupljevalno. Ne vsebuje dodanih umetnih snovi in zato ne poškoduje zobne sklenine in dlesni.


Ko umivanje zob postane zabavno…
»Moram priznati, da je v kopalnici postalo kar živahno. Ni več samo negovalni in sproščajoč prostor. Ogledalo, oglje, ščetka… In dve minuti sta lahko prav zabavni.
O črnem prahu in vsem tem packanju sem sprva imela pomisleke. Deluje? Je zdravo za dlesni?… Ja nešteto vprašanj se pojavi v glavi. Kot drugo, nisem oseba, ki naseda kar vidim v televizijskih reklamah za praške in zobne paste (vso to belino in sijaj) ali holivudskih zvezdnikih,… Kot vemo, naravni zobje niso nikoli povsem beli, vsak od nas ima svoj odtenek barve zob. Skratka kakšen odtenek, dva, tri lahko samo dosežemo po naravni poti.« Kako? 

Beri naprej. Vse pojasnim v nadaljevanju.

Dobro se zavedam, da se splača za lepe in zdrave zobe potruditi. Še več. Hvaležna, da obstaja nekaj, ki daje to, kar obljublja je zagotovo dobrodošel in priljubljen pripomoček pri vzdrževanju moje vsakodnevne ustne higiene. Hvaležna, da je naravno in slovensko.

To pa ne pomeni, da do zdaj nisem uporabljala kakovostne pripomočke. Sem, ampak vsakodnevna skrbna ustna higiena namreč ni odpravila sledi obarvanosti, ki so jih na zobni sklenini pustila razna živila, kot so kava, čaj, temne pijače, nasploh uživanje hrane in še bi lahko naštevala. Skratka brez pomislekov lahko rečem, da deluje, sem zadovoljna!

Seveda do rezultata nisem prišla čez noč. Vsaka nega potrebuje svoj čas, pa čeprav si še tako želimo hiter odziv in tisto končno belino.
A že po nekajkratni uporabi daje gladkost zob in občutek čistosti ustne votline in zob ter najpomembnejše, ne poškoduje dlesni. Uporaba Karbonoir oglja je torej popolnoma naravna rešitev za bel nasmeh. Njegova redka slaba lastnost je, da moramo biti previdni na oblačila, ki se lahko umažejo pri uporabi. 

Uporabljam ga tako, da vlažno zobno ščetko potopim v aktivno oglje v prahu in kot običajno ščetkam zobe, posvetim se mestom, ki so bolj obarvana. Potem z malo vode temeljito izperem ustno votlino, dokler ni slina čista.


Kaj pa zobna ščetka? Je pomembna?…

Osnovno orodje za vsakodnevno nego zob naj bo karseda kakovostno. Zato je zame zobna ščetka zelo pomembna. Uporabljam neobičajno, z več tisoč finimi tankimi ščetinami, s katero učinkovito in brez prevelikega pritiskanja temeljito odstranim zobne obloge z zob in roba dlesni.

Mehka zobna ščetka – ščetine so impregnirane z aktiviranim ogljem, kar preprečuje razvoj bakterij na zobni ščetki. So sivo-črne barve, držalo je okolju prijazno, narejeno iz slame, pšenice in reciklirane plastike. Glava ščetke je manjša in ožja ter tako primerna tudi za bolj zakotna mesta ustne votline. Zob ne poškodujejo. Prijetna za uporabo!

Kaj odlikuje zobno ščetko Karbonoir?

  • impregnirane ščetine iz aktivnega oglja
  • prijazen ročaj, mehke ščetine, ki omogočajo izboljšan dostop za nežno čiščenje
  • idealno v kombinaciji z aktivnim ogljem Karbonoir za beljenje zob
  • primerna za odrasle in otroke
  • na voljo v več prelepih barvah

? tyasha marcelly

In trud, ki je za to potreben – se poplača…
Vsekakor. Spoznavanje z izdelki Karbonoir je zame res lepa izkušnja. Posledično to seveda vpliva tudi na kakovost in uspešnost mojega življenja. Prepričana sem, da si zobe temeljito in pravilno umivam. Priporočam!
Kmalu ti predstavim še dva odlična izdelka. Spremljaj me.

Je tudi v tvoji dnevni rutini? Zadovoljna?

Če te je moja objava pripeljala k razmišljanju kaj lahko storiš za dobro splošno počutje, klik v spletno trgovino ‣ karbonoir.si in fb Karbonoir – Pripravljen zate.

Tyasha te pozdravlja,

O avtorju