Članki bloga

Celulit: več kot le lepotna napaka  · je strah in jeza modernega časa

Celulit: več kot le lepotna napaka · je strah in jeza modernega časa

Naravna kozmetika, Nega telesa, Podpiram slovensko

Mnoge ženske iščejo kakršnokoli rešitev, ki bi jim pomagala odstraniti nadležen celulit, ki se pojavi zaradi nepravilne prehrane, pogostega sedenja in premalo gibanja.
Zgleda kot trdovratna pomarančna koža na predelu stegen, trebuha, notranji strani kolen, ter rokah.

Že sama misel na poletje in na kopalke zbudi… žalost, strah in večno vprašanje, kako boš zgledala?… Razmišljaš, kako se do poletja uspešno znebiti “pomarančaste kože”, da boš lahko brez zadržka smuknila v kratka oblačila?

Ja. Kako?…
                »Preprosto popoln izgovor,
                                  da si zagotoviš lepo kožo do poletja.« 

S oljem nad celulit…
Anticelulitno olje je posebna kombinacija eteričnih olj pri masaži spodbuja cirkulacijo in pomaga pri razgradnji celulita v podkožnem tkivu, učvrščuje kožo in zmanjšuje efekt “pomarančne kože”. S svojimi aktivnimi učinkovinami uspešno deluje v boju proti celulitu.
14,10€

Uff ta nadležna “pomarančasta koža”…
Celulit je namreč pogosto povezan z videzom uvele in ugasle kože. Predstavlja nepravilna razporeditev maščobe v podkožnem tkivu kar pripelje do deformacije in oteženega pretoka krvi.

Za predele telesa na katerih se pojavlja celulit je značilno, da so dehidrirana in prav zato potrebujejo redno telesno nego. K boljšemu videzu kože bomo pripomogli že z rednim vlaženjem kože po vsakem prhanju, prav tako pa se priporoča enkrat tedensko tudi piling (opis v spodnjih vrsticah).

Nenazadnje pa:  celulit je tegoba, ki se ga ne boste rešile v enem poletju. Zanj je potrebna potrpežljivost in vzdrževanje doseženih rezultatov. 

Ali sem zadovoljna z izdelkom?…
Celulit je izredno težko popolnoma odpraviti, seveda pa je na voljo mnogo načinov s katerimi ga lahko omilim. Vendar pa rezultati ne bodo vidni kar čez noč, ampak sta potrebna čas in vztrajnost, da dosežem želene rezultate.

V upanju da se saj malo znebim te nadloge do poletja, ko bo potrebno obleči kopalke, sem bila pridna in izdelek nanašala vsak dan. Ob redni negi so rezultati po treh tednih vidni že v kratkem času. Koža je bolj gladka in prožna. Kaj posebno velikega učinka zaenkrat še ni, je še prekratek čas. Izdelek uporabljam še naprej, ker želim videti dolgotrajnejše učinke. Zadovoljna!

Delovanje…
»Anticelulitno olje je kot dodatna pomoč, ki služi pri odpravljanju celulita, posledično pa tudi lepšemu videzu čvrste kože. S svojimi bogatimi učinkovinami omogoča, da roke lepo in gladko drsijo, preprečuje trenje in zatikanje ter hrani kožo. Hitro se vpije, deluje in osrečuje. Je sila enostavno, prijetno in seveda koristno.
Po pilatesu si privoščim hladni tuš, ki kožo napne, nato nanesem anticelulitno olje, ki ugodno deluje na kožo. Po intenzivnem anticelulitnem delovanju, olje naredi kožo čvrsto, mehko in dišečo po citrusih.« Všeč mi je vonj!

Priporočam!…
Masaža se naravnost odlično izkaže; pospešuje prekrvavitev, zmehčajo se tudi celulitni vozli, s tem pa maščobe lažje razgradijo in izločijo iz telesa.
▼ Prav tako svoj droben del doprinese tudi občasni piling kože. Piling bo odstranil odmrle celice na površini ter vzpodbudil nastanek novih.   
 

Na zdrav in kvaliteten način do željene postave…
Ker prihaja obdobje, ko začnemo intenzivno delati na svoji postavi, da se znebimo te nadloge – celulit, je potrebno marsikaj…
Kot prvo gibanje na svežem zraku – ni le dobro za lepšo postavo, temveč tudi za kožo, ki je bolje prekrvavljena in oskrbljena s kisikom.
Kot drugo moram poudariti, da je zelo pomembno popaziti na zdravo prehrano – vanjo vnesite več sadja in zelenjave, namesto sladkih sokov pijte vodo. Priznam, pri hrani zadnje čase malce šepam, ker se je tako zelo težko odreči nekaterim dobrotam.  Sladkosneda nisem, tako da s tem nimam težav.
Kot tretje – ne pozabite pa niti na telesno dejavnost, saj le nanašanje izdelka ne bo naredilo učinka. Jaz sem športno aktivna čez celo leto (razen dopusta), pa se še zna nabrat kakšen kilogramček več in nenazadnje tudi celulit.  


? tyasha

Za konec pa še… Bodi potrpežljiva in si proticelulitno nego, kljub neljubemu izgovoru “nimam časa”, privošči vsaj enkrat na dan. Ob redni negi bodo rezultati vidni že v kratkem času, koža bo bolj gladka in prožna.
Zmotno je razmišljanje;  mazanje in čakanje… Če si boš samo nanesla olje in se udobno namestila z vrečo čipsa ali ostalih prigrizkov vsak večer pred TV, ne bo učinka. Nikakor ne pričakuj čudežev, da bo celulit izginil v celoti in še to po možnosti čez noč!
 

Da te poletje ne preseneti, se še pred njim odloči nekaj narediti zase. Tukaj najdeš anticelulitno olje in ostale odlične izdelke ⏩ www.aromatica.si ? Spremljaš jih lahko tudi na fb strani ⏩ Aromatica Slovenija in IG strani ⏩ aromaticaslovenija

Postani prijateljica Pinky Fashion Bloga  – novičke in najboljši nasveti ti nikoli ne bodo ušli. Če imaš kakšno vprašanje, piši  ? info@pinky-fashion.si

O avtorju