Članki bloga

V boj proti strijam ?maslo Belly butter – BUTTERS

V boj proti strijam ?maslo Belly butter – BUTTERS

Naravna kozmetika, Nega telesa

Strije so ena od najbolj neprijetnih sprememb na koži, s katerimi se srečuje veliko žensk in seveda tudi moških. Strije se lahko pojavijo na različnih delih telesa in tudi starost, ko se pojavijo je lahko zelo različna. Moški jih imajo najpogosteje na ramenih in rokah; ženske pa na prsih, trebuhu, stegnih in zadnjici.

KDO SO BUTTERS?…
Butters je zgodba o zakladih narave, ki so jih združili v izdelke za nego las in kože celotnega telesa. Izdelki Butters v sebi združujejo certificirane naravne in 100 % organske sestavine, ki kožo aktivno spodbujajo k delovanju ter ji tako zagotavljajo prožnost in lep videz. Odlikuje jih poseben postopek pridelave, zato ohranijo kar največ najpomembnejših svojih sestavin – mineralov, vitaminov, antioksidantov in maščob, ki bi bile sicer v veliki meri izgubljene. So organska in nerafinirana masla brez umetnih barvil, parabenov in petrokemikalij.

KATERE SO LASTNOSTI IN PREDNOSTI BUTTERS MASLA?…
Butters masla so zares nekaj posebnega. Prva pomembna lastnost je, da vsebujejo zgolj certificirane naravne sestavine in ker so te izključno rastlinskega izvora, so masla primerna tudi za vegane. Kožo aktivno spodbujajo k delovanju ter zagotavljajo napetost, gladkost in sijaj. Skratka lep in zdrav videz. Butters masla so predelana izključno z mehanskimi postopki pri nizkih temperaturah in imajo bistveno ugodnejšo hranilno sestavo.

1. SO 100 % NARAVNA IN VEGANSKA
2. NE VSEBUJEJO KONZERVANSOV
3. NE VSEBUJEJO PARABENOV IN PETROKEMIKALIJ
4. NE VSEBUJEJO ALKOHOLA
5. PREDELANA SO NA HLADNO

1aa-belly-butter-1

NA  TESTU: BELLY BUTTER
Prehitro raztezanje kože bodisi zaradi nosečnosti, rasti, večanja mišične mase ali rejenja lahko privede do nastanka strij, ki so težava marsikatere bodoče mamice, odraščajočega najstnika, športnika ali koga drugega izmed nas. Vzroki zanje še niso povsem opredeljeni, vemo pa, da lahko s pravilnim pristopom strije pomagamo preprečiti ali vsaj omiliti. Poleg ustreznih prehranjevalnih navad je odličen način negovanje kože z Belly butter maslom, v katerem so združene sestavine, ki pripomorejo k povečanju prožnosti kože. Belly butter je primeren tudi za mlade mamice za nego od dojenja razdraženih prsnih bradavic. V tem primeru je potrebno pred naslednjim dojenjem maslo popolnoma odstraniti s kože.

KATERE SESTAVINE VSEBUJE BELLY BUTTER?…
Cupuacu maslo iz amazonskega deževnega pragozda je izredno dober vlažilec. Kot rastlinska alternativa lanolinu ima kar 80-odstotnostno večjo sposobnost vezave vlage iz zraka, zaradi česa izdatno vlaži še tako izsušeno kožo. Z redno uporabo je koža gladka, prožna in napeta.
⚫ Karitejevo maslo vsebuje visok delež esencialnih maščobnih kislin, vitamin D, alantoin in antioksidativni trojček vitaminov A, C in E. Takšna sestava mu daje odlične sposobnosti obnavljanja kože, ki z redno uporabo postane navlažena, mehka in gladka.
⚫ Mangovo maslo, eno najbolj mastnih masel, ki spodbuja obnavljanje kože bolj kot katerokoli drugo. Po sestavi in lastnostih je precej podobno karitejevemu in kakavovemu, le da vsebuje še več antioksidantov in vitaminov. Izredno blagodejno vpliva na vezno tkivo kože, zato še bolj vrača svilnato mehkobo in prožnost.

STRIJE – NAJVEČJA NADLOGA IN SOVRAŽNICA ŽENSK…
Strije so kožne gube, ki nastanejo zaradi stanjšanja in izgube elastičnosti kože (raztezanja kože oz. mehaničnega stresa), ki ga koža doživi zaradi različnih vzrokov. Največ težav povzročajo nosečnicam, ko nosečnostni hormoni delujejo na elastična in kolagenska vlakna. Tako koža na določenih predelih telesa (zlasti dojkah, trebuhu, stegnih) ni več kos raztezanju, ki je posledica nosečnosti. Po določenem času se elastična vlakna zamenjajo z manj kakovostnimi, spremenjenimi in tanjšimi vlakni, na koži pa navzven opazimo strije. Strij ni mogoče v celoti odstraniti, lahko jih delno odstranimo ali omilimo njihov videz.

MNENJE/OCENA
Če želite omiliti strije in svojo kožo narediti lepšo, bolj gladko in končno že enkrat za vselej tudi sijočo, ali sploh ne bi radi, da strije nastanejo, je najboljša rešitev Belly butter.

Jaz tovrstnih težav nimam, zato izdelka osebno nisem testirala, sem pa razveselila prijateljico, ki se spopada s to nadlogo, ki se imenuje strije. Njeno mnenje o testiranju izdelka BELLY BUTTER: [Materinstvo je nekaj najlepšega, a s tem tudi prinese kakšne nevšečnosti na koži. Prvič sem slišala in tudi uporabljam čudovito organsko maslo Belly butter, s katerim sem si spet pridobila upanje, da lahko svoje strije postopoma ublažim in jih delno odpravim. Maslo uporabljam vsak dan in povsod, kjer je moja suha koža poškodovana. Je zelo lepo mazava, prijetnega vonja, skratka super produkt! Navdušena, da je po več kot dveh tednih moja koža bolj zdrava, prožna, mehka in sijoča. Hvala timu Butters za maslo! Lep pozdrav Valerija.] ☺

1aa-belly-butter-2

ocena: 5/5 ★
cena: €12.90–€25.90

Poskrbite, da vam bo nakupovanje letošnjih prazničnih daril v veselje, ne v breme.  Vsi vemo, da nakupovanje daril tik pred zdajci je lahko stresno, zato ti priporočam, da narediš skok v spletno trgovino   ⏩ Butters.siMožnost je tudi osebnega prevzema izdelkov Butters v CELJU, na naslovu: Kinezika d.o.o., Plinarniška ulica 4.

Vsem želim lepe in čarobne praznike! ?

O avtorju