Članki bloga

mazilo TATTOO CARE

mazilo TATTOO CARE

Modni styling

Tetovaže v zadnjih letih postajajo vse bolj priljubljen ‘modni dodatek’, s katerim sporočamo tudi bolj globlji pomen. Vsak nosi svojo zgodbo in vsakomur pomeni kaj drugega. Zgodovina tetoviranja govori o vseh ekstremih človekovega čustvovanja. Je junaška, kruta, uporniška in romantična. Priča o želji po izkazovanju pripadnosti in nuji po izražanju individualnosti.

ZGODOVINA TATUJEV…
Zgodovina tatujev naj bi se začela pred več kot pet tisoč leti in je tako raznolika, kot so raznoliki ljudje, ki so se z njimi ponašali. Stari Kelti so častili živalska božanstva in svojo vero izkazovali s tetovažami. Antični Rimljani pa so verjeli v čistost telesa, zato je bilo tetoviranje prepovedano in namenjeno zgolj označevanju sužnjev in kriminalcev. Ženske v starem Egiptu so na primer nosile tetovaže, ki so upodabljale boga plodnosti. To so le nekateri primeri iz zakladnice zgodovine tetovaž in vsekakor kažejo njihovo slikovitost skozi zgodovino, pa tudi njihovo pestro simbolno vrednost po različnih celinah. Beseda tatu izvira iz dveh jezikovnih korenov, in sicer polinezijske besede “ta”, kar pomeni nekaj udarjati, in tahitijske besede “tatau”, ki pomeni nekaj zaznamovati.

KAKO DO IDEJE ZA MAZILO TATTOO CARE?…
Jasna Grbić [Štartaj Slovenija] je zamisel dobila, ko se je tetovirala in začela z nego tattooja. Začela je raziskovati in ugotovila, da načeloma produkta, ki bi bil učinkovit pri negi tetovaže in bi bil prav temu namenjen, sploh še nimamo. Razvila je mazilo, ki deluje že po prvem nanosu in je narejeno iz skrbno izbranih sestavin za nego in zaščito kože po tetoviranju. Blagodejno vpliva na kožo, pospešuje celjenje in tattoo je res lep in negovan. Resnično pomaga in ublaži tisti neprijeten občutek na koži po tetoviranju. Če takega ohranimo takoj na začetku, bo lep celo naše življenje.

Tattoo – telo, ki pripoveduje svojo zgodbo…

1aa-mytattoo

NA  TESTU: MAZILO TATTOO CARE
Mazilo Tattoo Care dobrodejno vpliva na kožo. Narejeno je iz skrbno izbranih sestavin za nego in zaščito kože. Mazilo spodbuja obnavljanje kože, jo ščiti pred izsuševanjem, pomirja draženje in rdečino ter ohranja svež videz barv našega tattoo-ja. Zagotovi svoji koži dolgotrajno zaščito in globinsko navlaženost.

KOMU JE MAZILO NAMENJENO?…
Namenjen je vsem ljubiteljem tattoojev in tistim, ki radi negujejo svojo kožo, ki se tetovirajo in zelo je pomembna prva nega, ko je koža še zelo občutljiva to je v prvih 14 dni po tetoviranju. V osnovi je to mazilo in je zelo dobro za kožo, ki je potrebna kakršne koli obnove. Mazilo kožo neguje, varuje, spodbuja njeno obnavljanje in jo naredi gladko in prožno. Ne vsebuje alergenov in parfumov ter ni preizkušeno na živalih.

1aa-tattoocare-1a

MNENJE/OCENA
Vsak dan je dan za nego naše kože in uporabno na 1001 način. Osebno zadovoljna uporabnica mazila, kajti Tattoo Care mazilo ne le ohranja svež videz barv mojega tattoo-ja, temveč tudi spodbuja obnavljanje kože, jo globinsko vlaži in pomirja. Povrne suhi koži mehkobo in prožnost. Struktura mazila je lepo mazljiva pri temperaturi kože in ravno zaradi takšne strukture potem na koži tvori naravno zaščito, jo globinsko navlaži ter obnavlja.  I Love It!
Osebno sem velika ljubiteljica tatujev. Krasita me že dva, o tretjem je že fiksno, da bo pristal na moji koži in katerega že težko pričakujem. Res je, da ko si narediš enega, te zasvoji  in je vedno večja želja po še in še… Tetoviranje ni samo risanje po koži, ampak je že prava umetnost in zato tudi občudujem ljudi, ki se s tem ukvarjajo, kajti tatuji so trend, ki je danes nedvomno v porastu. Kaj sploh predstavlja naša koža za tattoo? …Je platno, tetovatorji pa so slikarji. 
Včasih so ljudje imeli tetovaže, da so odstopali od drugih, danes temu več ni tako. Tetovirani so že praktično vsi, stari 20-35 let, misice in druge fine dame in znane osebnosti… fantje… hmm, tisti, ki hočejo biti “zajebani”, (verjetno sem tudi jaz med njimi) ? imajo na roki, podlakti, da se ja vidi, ko ima kratke rokave… Redko vidiš človeka, ki mu tetovaža res paše in da je to enostavno on. Pri večini tetovaža deluje kot nek prisiljen modni dodatek, ker je pač modna muha. Ampak, vsak si naredi tisto, kar mu paše in je njegovo osebno zadovoljstvo.

Uporaba: Najprej, zelo pomembna je sama higiena, šele nato nadaljna nega. Tattoo moramo najprej očistiti z mlačno vodo, ga nežno posušiti z brisačko (ne drgnemo) in šele nato na čist in suh tattoo namazati mazilo. To je zelo pomembno vsaj prve 3 dni, ko je celotni predel kože, kjer je tattoo, še zelo občutljiv.
1aa-tattoocare-11a
ocena: 5/5 ★
cena: 7,95€

[OMEJENA ZALOGA] mazilo Tattoo Care v praznični preobleki “LIMITED EDITION” najdete na policah Intersparov in na Facebook strani ⏩ Tattoo Care.

Na Facebook strani Pinky Fashion Blog poteka nagradna igra. Vabim te k sodelovanju. 🙂

O avtorju