Članki bloga

Why tattoo? …. najlepši tatuji zadnjih let

Why tattoo? …. najlepši tatuji zadnjih let

Modni styling

Tetoviranje so menda izumili stari Egipčani pred več kot 5000 leti, zatem pa se je razširilo proti južnemu Pacifiku in Japonski, tudi v Evropo. Julij Cezar je med vojaškimi pohodi naletel na barbare z Britanskega otočja, ki so imeli telesa poslikana s podobami živali. Modo so začele posnemati tudi Rimljanke, tako da je tetoviranje z zakonom prepovedal cesar Konstantin po spreobrnitvi v krščanstvo.

legs tattoo 1

Tatu tistemu, ki ga nosi, navadno nekaj pomeni. Lahko spomin na določen osebo, dogodek. Določeni tatuji imajo skrit pomen, tako je recimo med zaporniki ali mafijci, denimo jakuzami. 🙂 Lahko pa je tatu zgolj okrasek na koži. Ločimo več vrst tetovaž: Najpogostejši so črni oz. barvni tatuji. Obstajajo pa tudi beli tatuji. Kar nekaj časa pa je poznan tudi temp tatu, ki bi naj bil začasen. Tatu je možno narediti kjer koli na telesu. Najpogostejši so tatuji na hrbtu ali po rokah. Vendar je poseg povsod enako boleč, če je neposredno pod kožo kost je poseg nekoliko bolj boleč, prav tako je bolj boleč na mestih, kjer je koža mehka. Vendar pa je bolj ali manj odvisno od bolečinskega praga posameznika.

legs tattoo

Včasih tetovaže sinonim za zapornike, danes na lepotnih ikonah – barbikah

Obstajajo različne tehnike tetoviranja, nekatere med njimi pa presegajo okvire umetnosti in se jih pojmuje tudi kot duhovno dejanje. Poseben pomen ima tudi kraj tetovaže: tiste na zapestju naj bi varovale dušo, da ne uide iz telesa, medtem ko so tetovaže med palcem in kazalcem v preteklosti pomenile znak, da je oseba lovec na glave.

legs tattoo 5

»Moje telo je moj dnevnik in tatuji so moja zgodba,« je izjavil veliki navdušenec nad tetoviranjem ~ Johnny Deep ~

legs tattoo 2

Odzivi netetoviranih pa so veliko bolj konservativni – začnejo se s tem, da so tetovirani bolj nagnjeni k življenjskim avanturam in promiskuitetnemu seksualnemu obnašanju, prav tako jih doživljajo kot manj upoštevajoče družbene norme. Zanimivo, velike razlike so tudi med tetoviranimi moškimi in ženskami.

Mislim, da je v sodobnem času tetoviranje postalo že skoraj nuja. Večina mladih se odloči za tetoviranje brez pravega razloga…lahko bi rekla kot odraz modne muhe. Moje mišljenje na moj tatu: “Zame je tatu izraz moje biti, je obeleženje nekega dogodka ali življenjske faze.” 🙂

Za zaključek, pa si še poglejte nekaj res najbolj grdih tatujev. 😉 😀 Jaz sem se res nasmejala… Le kaj je ljudem, da si kaj takega dajo tetovirat?! 😉 NE NAJDEM ODGOVORA.

legs tattoo 4 agly

O avtorju