Članki bloga

Lepotni triki ličenja

Lepotni triki ličenja

Lepota

Nekaj nasvetov in trikov za ličenje s pomočjo katerih boste lahko dosegle odličen, sijoč in izjemno zapeljiv videz. Vsaka od nas ima lepotne napake, ki bi jih žela popraviti ali prekriti. Ja, to več ni težava. S pravilnim ličenjem je to bolj enostavno, kot si si morda mislila.

Img_1426

Puder v kamnu: Na videz izgleda kot stisnjen prah, zaradi česar ga v večini nanašamo s čopičem za nanašanje pudra. Primeren je za mastno kožo, prav tako za mešano kožo, končni rezultat pa je mat površina, ki jo zelo dobro prekrivna. Namesto polne kozmetične torbice, v kateri je prevelikokrat zmeda in preveč neuporabnih ali odvečnih ličil, je fino imeti tistih nekaj kosov, s katerimi boš ustvarjala zavidanja vredne pomladne videze. Jaz sem izbrala mikro lahek kompaktni puder All Matt Plus – CATRICE, spremeni kožo v območje brez sijaja. Ker je brez oljne teksture, mi daje dolgotrajno matirano polt in koža je videti čudovito gladka. Moj videz je svež in brezhiben. 

Obrvi: Dandanes je že stalnica, da morajo biti urejene obrvi, ki so okvir obraza. Ja, da pa bomo dosegle popoln videz, s svinčnikom pobarvaj tanjše dele obrvi , ki ga vedno nanašaš od začetka obrvi do zgornjega loka, proti koncu obrvi. Pri izbiri barve svinčnika za povdarjanje obrvi raje izberi dva odtenka temnejšega od svojih las. Tako bo videti bolj naravno. Primeren odtenek barve svinčnika, boste našle povsod v drogerijah. Priporočam od ESSENCE – v štirih barvnih odtenkih, obrvi so urejene in gladke, ima pa tudi praktično krtačko. 

Img_1424
Ličnice: Z rdečilom  lahko ustvariš svež in mladosten videz in s tem tudi poudariš poteze svojega lepega obraza. Nežnejši odtenki obrazu dodajo svežino, temnejše pa raje uporabi za izrazitejše poudarke. Za info, če ne veš, kako se pravilno nanaša rdečilo ➡ smer nanosa je odvisna od oblike tvojega obraza. Jaz sem že nekaj let zvesta rdečilu Power Rouge Tender Touch MANHATTAN, ki mi najbolj odgovarja. Tudi MAYBELLINE New York  Affinitone

Oči: Očke so magnet za zapeljevanje. Se strinjaš? Ok. 🙂 Uporabiš lahko barvno paletko in se poigraš z barvami. Modne so žive barve. Če si pa ljubiteljica zadimljenih oči, je to točno zate. ? Najprej nanesi Eyeshadow Base, ( tokrat preizkušam podlago Prime And Fine CATRICE, ker ima kremno teksturo in je vodoodporna), nato pa s črtalom nariši debelejšo črto ob zgornji liniji trepalnic in tanjšo črto ob spodnji. Z aplikatorjem črto povleci vzdolž zgornje veke in pazljivo nanesi senčilo do trepalnic. Svetlejši odtenek nanesi od zgornjega dela veke do obrvi, temnega pa ob liniji trepalnic ter videz zaključite z nanosom maskare. Rezultat: Zadimljene oči imajo posebno moč zapeljevanja in popoln videz. Izbrala sem novi Svinčnik Velvet Matt Smokey Eyes CATRICE ( nanesite na veke in zabriši s čopičem, ta pa lahko ustvari različne stile). cena: 2,59€

92e275662b0903b4a7898043b7494254

Šminka: vsaka šminka ni popolna na vsakih ustnicah – veliko je odvisno od naravne barve in oblike tvojih ustnic – lahko pa te potolažim, da so modni in primerne tako svetlejši kot temni in zelo intenzivni odtenki rdeče… ? Ali je v tebi kaj dive? … Potem lahko ciljaš na svetlo rdečo v stilu 50. let, ki očitno ne gre nikoli iz mode. ? Osebno mi je zelo dobra obstojna rdeča Absolute Lasting Liquid Lipstick DEBORAH MILANO– Ena visoko učinkovita formula z dvojnim stilom: visoko pigmentirana barva in sijoč zaključek. ? Dolgo obstojna formula ustnice napolni z intenzivno barvo, ki deluje sveže še dolgo po prvem nanosu. Kristalni glos je ključ do izjemnega sijaja, ‘vinyl videza’, ki hkrati ne izsuši ustnic, temveč jih globinsko navlaži. 

O avtorju