Članki bloga

Ženske obleke simbolizirajo ženstvenost in eleganco …

Ženske obleke simbolizirajo ženstvenost in eleganco …

Modni styling

Ženske skrbi so vedno v veliki meri usmerjene v modne trende, ki so prepleteni z etiko mode in z estetiko, ki zajemajo telo, izgled in modo. Modni trendi od žensk zahtevajo popolnost na vseh področjih.
Danes je videz še kako pomemben, kar se zavedajo tako moški kot ženske, ki skrbijo za svojo zunanjost. Ženska lepota in merila lepega telesa, pravilnega oblačenja in lepega vedenja že segajo v zgodovino. Skozi zgodovino se pojavljajo idealne podobe ženske, ki so zaznamovale stoletja. Lepotni ideali se skozi čas spreminjajo, vendar je največjo revolucijo videza ženska doživela v 20. stoletju.

Vsaka ženska je unikatna in posebna.

»Dekle mora biti dvoje. Klasična in čudovita.» je zapisala Coco Chanel, ki je prekinjala tradicijo in ustvarila nov ideal ženske. Bolj drzne, zapeljive in drugačne.
Ideal lepega ženskega telesa še nikoli v zgodovini  ni bil tako vsiljen, tako vnesen v ženski vsakdan. Nikoli nismo povsem zadovoljne in srečne s svojim telesom in izgledom. Napaka je ta, da se premalo doživljamo lepe, dovolj vitke, zapeljive in disciplinirane.

Ženske obleke predstavljajo najpomembnejši del ženske garderobe, saj obleke simbolizirajo ženstvenost, eleganco in s katero nam v modnem svetu nikoli ne more spodleteti. Primerne so tako za vsakdanjo uporabo kot za posebne priložnosti.
Osebno obožujem obleke različnih stilov, modnega dizajna, kvalitetnih materialov in širokega barvnega spektra. Zakaj?…  Ker z obleko izrazim vso svojo notranjo lepoto in se v njej počutim odlično in edinstveno.

Se vam kdaj dogaja, da so tudi najbolj modna oblačila na nas lahko videti kot cunje, če ne pristajajo našemu tipu telesa? Ja. Pomembno je, da znamo izbirati, nositi in kombinirati še tako posebna oblačila. Če imamo rade svojo postavo, lahko izberemo točno takšna oblačila, ki poudarijo njene lastnosti.

Kot današnja ženska sem vsakodnevno oblegana s kupi nasvetov o lepoti, tisoč pravili za dober izgled in nasveti za izboljšanje samopodobe.
Vsakodnevne stvari, ki jih ženske počnemo, da bi bile videti privlačne in lepe delujejo že skoraj kot lepotni rituali. Jutranjo ličenje, načrtovana vadba, izbira obleke, pričeske za določene priložnosti vsekakor spominja na religijske obrede. 
?


Priznam, zadnje čase je vse manj objav o modi in modnih trendih na mojem Blogu. Razlog ni, da ne bi vsaj enkrat mesečno naredila dober “shopping”, ampak enostavno mi je zmanjkalo časa. Obljubim, da bom to spremenila. Do naslednjič pa lep pozdravček…

Ti je katerega oblekca še posebej všeč?

O avtorju