Članki bloga

Popolna in večna eleganca ? črno&bela

Popolna in večna eleganca ? črno&bela

Modni styling

Skoraj vse ženske imamo polno omaro in ne-le polno, ampak prepolno, a le redke vse osnovne kose, ki jih potrebujejo. In vedno nastane “tisti problem” – kaj obleci, kaj imam in česa nimam. Zato vsako jutro stojimo pred omaro in ugotavljamo, kaj pa danes  ‘navleči nase. ‘

Tokrat je moja tema ‘must-have’ 2016 črno&bela kombinacija. Črna in bela sta elegantni, zelo uporabni, vedno v trendu, lahki za kombiniranje tudi z ostalimi barvami in z njima ni mogoče zgrešiti.  Le spretno in izvirno ju moraš kombinirat! Ja in ravno zato sta brezčasni.  

11.AA.BLACK&WHITE

črno&bela… ker je tako preprosta
Vsi imamo radi preproste stvari – še posebno kadar gre za oblačenje in kombiniranje. Če boste imeli v omari črne in bele kose, boste lahko z njihovo kombinacijo ustvarili zares moden, pa tudi precej dovršen stil. Lepota se skriva v preprostosti.

črno&bela… ker je elegantna
Kadar želimo v svoj eleganten stil vnesti še nekaj modnega, nam pride prav ustvarjanje črno-belega kontrasta. Z njim bomo še vedno elegantne, a korak naprej od klasične črne izbire.

11.AA.BLACK&WHITE 1Tudi v letošnji modni zapovedi, ne manjka čipke. Čipke so sinonim za romantičnost in eleganco. Igrajo se igro prikrivanja in razkrivanja.

Bela in črna barva sta stalnici v ženskih kot tudi moških omarah. Na svoj črno-bel modni svet elegance, uvrsti kose oblačil, ki jih v svoji omari zagotovo moraš imeti:
elegantne hlače na rob
Vsaka ženska potrebuje vsaj ene klasične, elegantne hlače na rob. Priporočljive črne ali sive, ki jih lahko kombinirate k skoraj vsem barvam. Hlače na rob so idealna izbira tudi za močnejše postave, saj se nog oprimejo na pravih mestih, in ker so ob nogi rahlo ohlapne in ravne navzdol nogo optično zožajo, če zraven obujete še visoke pete, bodo vaše noge zgledale vitke in dolge, kot še nikoli. Hlače na rob lahko kombinirate s srajco in suknjičem, za zelo posloven videz, lahko jih oblečete s črnim pulijem za na fax, te hlače skratka nujno potrebujete, ker vas bodo velikokrat rešile, ko ne boste vedele kaj obleči.

elegantno/klasično krilo
Tako kot hlače, potrebujete tudi elegantno, klasično krilo do kolen. Za vsako postavo se najde popolno krilo. Če želite zožati boke, izberite krilo v obliki črke A. Če želite ustvariti obline izberite ozko krilo. Idealna kombinacija h krilu, je bela bluza.

elegantna/klasična bluza
Brez bele bluze ne gre. Potrebujete vsaj dve: eno z dolgimi in eno s kratkimi rokavi. Nikar ne pretiravajte s preveč okrašenimi ovratniki, te se iz leta v leto spreminjajo. Za osnovo potrebujete klasično bluzo, ki nikoli ne gre iz mode.

suknjič/blazer
Suknjič oz. blazer je idealno oblačilo, lahko ga oblečete k čemer koli in izgledate odlično. Če ga oblečemo h kavbojkam, boste izgledale zelo športno elegantno, če ga oblečete h klasičnim hlačam na rob, pa zelo poslovno. Seveda ga lahko kombinirate tudi z oblekami in krili. Pazite, da izberete pravi kroj, modni so daljši suknjiči, kot kratki suknjiči.

11.AA.BLACK&WHITE 2

– torbice
Vsaka ženska ve, da brez torbice ne gre. Potrebujete najmanj dve, a jih je v omari veliko več. Eno veliko za vsak dan, kamor lahko spravite vse od sončnih očal, plastenke z vodo, ličil, denarnice, planerja itn. In eno majhno za večerne izhode, ko potrebujete le mobitel, denarnico in seveda vašo najljubšo šminko.

Ker boste tisto veliko za vsak dan veliko uporabljale, naj ne bo prevelika, da vas ne bo ovirala pri vsakdanjih opravilih. Dobro je, če ima veliko žepkov in prostorčkov, da boste hitreje našle, kar potrebujete, ter da je kvalitetna in klasična, kar pomeni, da jo lahko kombinirate k različnim opravam. Za večerno pa vzemite elegantno, malo torbico in ne bojte se, vseeno boste vanjo lahko spravile vse kar potrebujete, so veliko bolj prostorne, kot izgledajo na prvi pogled.

– čevlji
Ali boste nosile elegantne čevlje s peto ali brez je odvisno od vas in vašega okusa. Če ne marate visokih pet, potem izberite elegantne čevlje brez pete, idealne za to so balerinke, ali pa čevlji z majhno petko. Za vroče poletne dni si omislite lahke, odprte čevlje. Za vsak dan in bolj sproščeno vzdušje, si zelo primerne japanke, za večerne izhode kakšne elegantnejše sandalčke s petko, idealne pa so tudi balerinke, ki sicer niso odprti čevlji, so pa tiste iz blaga odlična poletna obutev, usnjene pa raje hranite za jesen.

Mene vedno znova navdušuje črno&bela. Letos je velika izbira modnih krojev, katere lahko kombiniramo po svoji volji. Bluzice so enostavno prečudovite; preproste, lahke in odličnih krojev. Ker obožujem eleganco, mi je ta pisana na kožo. ?

 

O avtorju