Članki bloga

Ali imate svoj najljubši parfum?

Ali imate svoj najljubši parfum?

Parfumi

Prava  dišava se začne pri majhnem delčku v zadnjem delu nosa, v katerem se, takoj ko smo izpostavljeni določenemu vonju, aktivirajo posebni receptorji in pošljejo signal v naše možgane. Po prejemu “sporočila” milijoni nevronov prenesejo informacijo v del možganov, kjer so centri za čutila. In samo v nekaj sekundah se naše telo odzove pozitivno ali negativno na določen vonj. 🙂

Verjetno se večina od nas sprašuje, kje je tista skrivnost žensk ali moških, ki puščajo za sabo pravi oblak omamne dišave, kadar gredo mimo nas po ulici??!! Ja, verjamem, da smo to že vsi doživeli. Res je po navadi, da takšne dišave vse več ostaja za ženskami, ženske smo tiste, ki rade nase nanesemo omamne dišave, ker se dobro počutimo, smo sexy, smo ženstvene, kot bi rekla Coco: “Ženski parfum z ženskim vonjem,” Dober parfum vedno ostaja in ostaja dlje časa na oblačilih, zato je lahko tudi za vami omamen vonj po ulici… In kaj storimo, da ustvarimo trajen vonj?! Preprosto; doma v svoji omari (puloverjih, suknjičih, plaščih,…) oziroma po tistih, ki jih ne peremo tako pogosto, popršite (po oblačilih), ki vam visijo v omari, po šalih, ki jih že tako nosimo okoli vratu in se hitro nalezejo vonja. Jaz svoj parfum vonjam tudi po opranih oblačilih, najbolj pa so izraziti šali. Majhen trik, da boste dišali vedno in povsod.

CHANEL

Ali imate svoj najljubši parfum?

Lepotna ikona Marilyn Monroe je imela svoj ljubljeni Chanel No. 5; “V postelji ne nosim ničesar drugega kot nekaj kapljic chanela št. 5.” 🙂 … Ne nisem ji podobna in nisem modna ikona, a vseeno je moja zvezda med parfumi ravno tako legendarni Chanel 5. Eden in edini od ikon parfumov. Ima cvetlično-orientalski vonj, ki se ga ne naveličaš…nevsiljiv, čeprav mogoče malce močan vonj ter zdrži brez problema cel dan. Posebnost parfuma mora biti v tem, da nam vzbudi vse čute, vključno z vidom – steklenička. Ko se prvič srečam z nekim parfumom, mi ni pomembno samo to, da mi ugaja njegov vonj.  Ja in zato je toliko pomembno izdelovalci parfumov, da redno skrbijo za zunanje podobe svojih arom in na prodajne police pošiljajo svoje izdelke v vedno novih, dizajnersko dovršenih stekleničkah. CHANEL 5 JE BREZČASEN POJEM ŽENSKOSTI IN ZAPELJIVOSTI TER NI PODVRŽEN MODNIM MUHAM. Na mojem seznamu TOP parfumov so še Bvlgari Omnia Coral, senzualna dišava Giorgio Armani SiAcqua di Gioia Giorgio Armani, Givenchy Ange Ou Demon, Bvlgari Omnia Crystalline.

petke+parfum

Cvetni vonji so najbolj ženstveni med vsemi parfumi – najpogosteje vsebujejo note vrtnice, jasmina, lilije, vijolice, magnolije, španskega bezga in ylang-ylang. (Bvlgari)
Sadni vonji so sveži, citrusni, včasih nekoliko začinjeni. Parfumi sadnih vonjev so všeč mladim in igrivim ženskam, ki imajo rade poletje. (Givenchy)
Orientalski vonji so vonji za fatalke in imajo s svojim težkim vonjem skoraj uročljivo moč, vendar so za marsikoga pravzaprav moteči. (Chanel Chance)

KAM VSE LAHKO NANAŠAMO PARFUM, DA BO DLJE ČASA OBSTOJEN?!
Da bi si zagotovili spremljajoč in trajen vonj, je pravi nanos na telesnih območjih, kjer bo parfum še posebno dišal:

  • LASJE: parfum pošpricamo na krtačo za lase in tako bo enakomerno razpršen, vaši lasje pa odišavljeni.
  • ZA UŠESI: se nahaja točka, kjer so žile najbližje koži in kjer nastaja več toplote – Okrepljen vonj.
  • NOTRANJA STRAN KOMOLCEV: alternativa na zapestju, širjenje dišave pa povečamo, da imamo roke pred nanosom navlažene.
  • POPEK: kapljice nanesi v popek (trik Liv Tyler)
  • NOTRANJA STRAN KOLENA: toplota se dviga, zato je smiselno uporabljati na spodnji polovici telesa, kjer bo hlapel cel dan.
  • HRBET: sliši se nenavadno, a njegov vonj bo na subtilen in nevsiljiv način čutiti ves dan.

D&G 1

Kako prepoznamo ponarejeno dišavo? In zakaj je preko spleta ugodnejše?

Ko gledam vse te prodaje preko spleta in koliko je prevarantov, ki želijo prodati parfum po nerazumno nizki ceni (cca. 10 €) ali pa po taki “zasoljeni” ceni kot v drogerijah, se vprašam, kako je mogoče, da ljudje nasedajo na vse to?! Zakaj se ne vprašate, zakaj je nakupovanje parfuma preko spleta tako ugodno/drago in zakaj velikokrat ni na voljo testerjev!? Vem in razumem, da pravi parfum veliko stane in da si ga marsikdo ne more privoščit, ampak vseeno dobro premislite o nakupih… Je pa res, da cena še ne pomeni, da izdelek ni original. Zakaj?

  • CENA: če je nerazumno nizka cena, nakazujejo, da je s ponudbo nekaj hudo narobe. Če boste slišali, da je dišava tako zelo poceni zato, ker ni v originalni embalaži – nikar ne nasedajte.
  • EMBALAŽA:  pri originalu je navedena serijska številka, opozorila, sestavine, navedba proizvajalca in lepo pakiranje. Če vsega tega ne najdete, je dobro razmisliti, ali gre za ponaredek. Ponaredek prepoznamo po drugačnih odtenkih, barvi vsebine, pisavi in obliki.
  • VONJ: neoriginalni parfumi navadno takoj v stiku s kožo izločijo zelo veliko alkohola, katerega tudi zavonjamo.

Zato previdno z nakupi. Osebno vse kupujem v drogerijah, parfumerijah, kjer lahko testiram, izdelek vidim,      Ne trdim pa, da ni varno nakupovati v slovenskih spletnih trgovinah. Če se odločite za nakupovanje preko spletne trgovine, preverite, če ima jasno določene splošne pogoje, načine plačila, varstvo osebnih podatkov. Vseeno pred nakupom preverite, za katero podjetje gre. Dandanes se vse več pojavlja ogromno lažnih spletnih prodajaln, ki so lahko ovira (če nismo zadovoljni z naročenim izdelkom) ga ne moremo ne vrniti in ne zahtevati denar. Vsi opisani parfumi so na voljo v drogeriji Muller.

kopije parfumov

 

 

O avtorju