Članki bloga

Sam svoj mojster – lepi nohtki

Sam svoj mojster – lepi nohtki

Laki

Še malo, pa bomo spet za nekaj časa pospravile tople rokavičke, ki so celo zimo prekrivale naše roke in nohte. Ti bodo sedaj lahko zasijali v polnem lakiranem sijaju. Lepo nalakirani in urejeni nohti so zagotovo pomemben modni dodatek, ki lahko dopolni vano podobo. Kakšne manikire bodo pritegnile največ pogledov in kakšen odtenek odgovarja ravno vam? (obširen opis: Napoved: Nail Trend 2016
poslikava nohtov
Poslikava nohtov ? je lahko prava umetnost, saj lahko nohte uporabimo kot pravo slikarsko platno in se prepustimo svoji domišljiji. Tako lahko nastane prava unikatna poslikava nohtov, saj smo se jo spomnili prav mi sami in nima nihče drug enake. Če pa nam kdaj domišljija zataji in nimamo nobene prave ideje, se prava poslikava nohtov za nas najde tudi v raznih galerijah in slikah. Tam je izbira zares velika in prav gotovo bomo našli takšno, ki nam bo všeč. Vsaka poslikava nohtov je za tistega, ki jo nosi lepa, pa naj bo drzna ali pa diskretna, saj se okusi in stili razlikujejo.
Zdravi nohti so gladki, enakomerne barve in trdote, brez madežev ali belih pikic. Da bodo resnično zdravi naši nohti je potrebno striženje in piljenje. Striženje nohtov je lažje, če so nohti zmehčani, zato je najbolje, da jih strižemo takoj po kopanju ali prhanju. Tudi nohti potrebujejo vlaženje; ko si roke mažemo s kremo , je fajn, da tudi namažemo nohte. Še posebej je priporočljivo, da nohte namažemo s kremo potem, ko smo z njih odstranili lak za nohte. Odličen domač vlažilec za nohte se gotovo nahaja v naših kuhinjah: oljčno olje: namreč utrdi krhke nohte in nahrani suho obnohtno kožico.
Do belih nohtov: LIMONA: Z ožetim ostankom si vsak dan redno masirajte nohte. Z eno polovico levo roko, z drugo pa desno. Že v mesecu dni boste opazili veliko razliko. Vaši nohti bodo postali močnejši, predvsem pa bolj beli. Drugi recept za beljenje nohtov je, da jih za 10 minut potopite v limonin sok, nato pa splaknete s toplo vodo, ki ste ji dodali beli kis. Limona je dobra tudi za razpokane in suhe roke. Sok zmešajte z vodo, v kateri ste namakali liste vrtnic, in si mešanico vtrite v roke. Če so vaše roke močno razpokane, mešanici dodajte grob sladkor in vtrite. Čez nekaj minut sperite s toplo vodo in namažite z ekstra deviškim olivnim oljem.
catrice 1+1
Nohtov ne grizite in ne trgajte ❎
Nohtov ne grizite, prav tako ne trgajte svoje obnohtne kožice; s tem lahko poškodujete nohtno posteljico ali omogočite bakterijam, da vstopijo vanjo in povzročijo vnetje. Nohtov nikoli ne trgajte! Če se vam noht zlomi, ga nikar ne odtrgajte, saj s tem skoraj vedno poškodujete živo tkivo. Enako velja za obnohtno kožico. Zlomljen noht ali štrlečo obnohtno kožico vedno odstrizite.

Nohti že dolgo niso več pobarvani le v eni barvi – razvila se je umetnost, ki naše krempeljce spremeni v unikatne zgodbe.

Poslikava nohtov ne pride več v poštev le ob posebnih priložnostih. So lahko diskretne, ali pa zelo drzne. To je odvisno od tega, kakšen stil in okus imamo. Za risanje na nohte potrebujemo tako imenovani “liner” (lak z zelo tankim čopičem) v različnih barvah z bleščicami ter nekaj domišljije in ročnih spretnosti. Poleg lakov lahko uporabimo tudi različne oblike in barve kamenčkov, ki jih na noht nalepimo z lepilom za nohte. Umetnino lahko popestrimo še s svetlečim prahom in nalepkami. Ni pa nič narobe, če imamo enobarvne, jaz sem uporabila dve meni čudoviti barvi od CATRICE: LUXURY NUDES, RED GOES NUTS-Nail Lacquer in dve bolj upadljivi barvi: MAYBELLINE NEW YORK: COLO RAMA: 91 in 315. zelo dobra obstojnost in zelo hitro in v celoti lahko odstrani lak. Zelo zadovoljna! In barve so čudovite, nohti pa živahni. ღ
Mabeline New York

O avtorju