Članki bloga

? Urejeni nohti takoj ukradejo vso pozornost…

? Urejeni nohti takoj ukradejo vso pozornost…

Laki

Negovani in brezhibno urejeni nohti so ogledalo zdravja ter skrbnosti vsake ženske in zaključijo celoto vsakega sloga. Njihov videz ne naredi samo roke privlačne in urejene, zelo vpliva tudi na prvi vtis, ki si ga naredimo o človeku.
Zato ne pozabi: Nega rok in nohtov si zasluži posebno pozornost, poskrbi, da bodo lepi, urejeni in zdravi vedno in povsod…

Počasi bomo veselo zakorakali v pomlad ? in tako se bomo lahko bolj samozavestno poigravale z barvami na svojih nohtih. Pri tem pa je dobro, da upoštevamo modne trende, barve pa so bolj stvar osebne note.

Lak je tista pikica na i, ki zaokroži celoten videz urejenih rok. Lakiranje nohtov le-te okrepi, naredi dolge, trde in odporne na lomljenje in cepljenje. Nohti naj bodo vedno zaščiteni vsaj s prozorno plastjo proteinske formule ali zaščitnega laka. Kadar lakiramo nohte z barvnim lakom, obvezno uporabimo podlak in nadlak in jih posušimo pod UV lučko.


Vse si želimo, da bi bil lak za nohte čim bolj obstojen. ? Odlični Gelish & Morgan Taylor Slovenija

Kaj potrebujemo za popolno manikuro:

  • odstranjevalec laka za nohte – hitreje očistimo, če bombažno vatico pritisnemo na noht in ga za nekaj sekund zadržimo, šele nato začnemo drgniti.
  • pilico za oblikovanje nohtov – nohte vedno pilimo le v eno stran, robove zaključimo vedno navzgor. Tako preprečimo cepljenje nohtov.
  • paličico za urejanje obnohtne kožice – iz domače kuhinje: zmešamo žličko olivnega olja in žličko medu. Roke navlažimo s toplo vodo in vmasiramo pripravljeno mešanico. Nato jih zavijemo v plastično vrečko ali alufolijo in čeznje oblečemo bombažne rokavice, da bo rokam toplo. Pustimo delovati 30 min. Rezultat: mehke in svilnate roke. Lahko pa uporabimo že pripravljene pilinge.
  • podlak – preprečimo porumenelost nohta. Pred nanosom barve počakajmo kakšno minuto.
  • lak za nohte – nanašamo ga v tankih slojih, začnemo na mezincu, nato se pomikamo proti palcu. Tako obstaja manjša možnost, da razmažemo lak.
  • nadlak za daljšo obstojnost – ta prepreči luščenje barve (nekateri laki za nohte nadlak že vsebujejo).
  • krema za roke in nohte – uporabimo jo šele po dveh urah (četudi so nohti že prej videti suhi), saj se barva lahko stopi.


Za lepe nohte poskrbi Avon. Moji nohti so dalj časa videti lepi in urejeni.

Če vam ni do tega, da bi obiskale salon, si lahko lepo manikuro za malo denarja privoščite  kar doma. Sproščujoča manikura je primerna za vsak dan kot tudi za posebne priložnosti. Vse čudovite odtenke lakov, ki sem jih uporabila jaz, pa najdete na njihovi spletni strani ⏩ Avon, OriflameGelish & Morgan Taylor Slovenija. ⤵ Kratek opis:

Gelish&Morgan Taylor predstavljata kolekcijo Little Miss Nutcracker, ki vam bo popestrila in polepšala vaše nohte.
> MORGAN TAYLOR Woke Up This Way – navdihnjen s pomočjo svetlih biserov, nepredelanih draguljev, poldragih kamnov, lesketajoče srebrnine in sijočega zlata, ki vsi črpajo iz zemlje. Obstojen lak in čudovita barva.
> Avon laka  sem prejela na lepotni konferenci BBMU v čudovitem odtenku temnejši rahlo svetlikajoč rosie gold in svetlo pink sta zelo pomirjujoča in je več kot odlična izbira za vsako priložnost.
> Oriflame laka v dveh barvah. Ustvarila sem svoj videz na nohtih z modnim rahlo svetlikajočim pink frosting+temnim chocolate cream odtenkom iz kolekcije The ONE Express. Vsak odtenek sam je čudovit, s kombinacijo večih pa lahko ustvariš še bolj osupljiv videz nohtov. Za dolgo obstojnost  pri vsakem nanosu laka uporabljam podlak in nadlak!

Ko smo že pri videzu: sama sem rada urejena, tako se tudi počutim odlično in bolj samozavestno. Ni samo negovana koža obraza, lep make up, modna frizura in izbrana obleka tisto na katero največ dajemo pozornosti in časa; pri vsem tem tudi nohti igrajo glavno vlogo, če želimo, da bo naš izgled popoln. Zato imam vedno rada urejene nohte, to je že postalo ritual. Všeč so mi in hkrati sem ponosna lasnica naravno dolgih, estetsko urejenih, tankih in lepo oblikovanih nohtov, ki si jih vedno sama urejam doma.
Je pomembna kakovost laka?… Da! Od nekdaj mi kakovost lakov in profesionalnost lakiranja veliko pomenita. Dandanes se tudi kozmetične hiše zelo trudijo nadgraditi predvsem kakovost in obstojnost tega lepotnega izdelka.
Gel ali navaden lak?… Jaz še vedno ostajam pri navadnih lakih, je pa res, da so klasične lake zamenjali različni geli, ki se nanos ne suši na zraku, temveč s pomočjo posebne UV-luči. Plast nanesenega laka, ki je obstojen kot gel, namreč utrdi in dodatno zaščiti noht. Obstojnost tovrstnega laka se tako podaljša na približno tri tedne oziroma je odvisna od same hitrosti rasti nohtov.
Navaden lak?…  hmm… ko si nohte lakiram z navadnim lakom, se ta v kratkem že okruši, porabim pa veliko časa. ZAKAJ? Preprosto…. čez dan naše roke veliko prestanejo (tipkanje na računalnik, razna opravila, pomivanje posode, čiščenje,… ) in manikura proti temu nima možnosti! Zato nakup kvalitnega podlaka, nadlaka in dobro obstojnega laka, ki je namenjen naravnim nohtom je zelo priporočljiva in tudi cene so zelo prijazne.

Če še ne veš… pomembno: 1. z lakom ne pozabi zajeti vseh robov (konic) nohta! 2. moj rešitelj – bleščice: jih je težko odstraniti, torej jih nanesi na konice nohtov. 3. majhen trik: uporabiš jih lahko tudi kasneje, ko se lak že malce odkruši. Nanesi lak za nohte, kjer manjka, bleščice pa bodo skrile prehod laka. Novi nohti na hitro!
Še en namig: odtenek laka, ki se ujema z obleko deluje šik in očarljivo.

Poslikava nohtov…
So zelo priljubljene pri mladih dekletih, kot tudi pri starejših ženskah. Nekaterim ženskam je zamenjava za nakit, zato je poslikava lahko odličen modni dodatek, ki se ga poslužujejo na nohtih na rokah in na nogah. Občasno si tudi sama naredim na več načinov  poslikane nohte, največkrat  uporabim posebne različne svinčnike, nalepke in seveda kot posebna dekoracija bleščice in kamenčki. Zame je poslikava nohtov prava umetnost. Vzame mi sicer veliko časa, potrebno pa je kar veliko koncentracije in najpomembnejše mirno roko. Le tako bo končni izdelek tisto kar pričakujem in želim.

Manikura in moški?… Glede moških pa žal še vedno obstajajo predsodki, da je urejanje nohtov samo za ženske. Seveda se s tem ne strinjam. Manikura že dolgo ni več le ženska domena, saj se vedno več moških zaveda, da je tudi za roke potrebno skrbeti. In v tem ne vidim nič slabega, le, da je še urejen. Suha koža, pogriženi ali celo umazani nohti, razne nepravilnost in poškodbe še kako vplivajo na zunanji izgled. Zato kot ženske roke so tudi moške roke ogledalo urejenega videza in nega rok ter nohtov je nepogrešljiv del osebne higiene.

Za vsa vprašanja kako ohranjam in negujem svoje naravne nohte, sem vam na voljo na fb strani ⏩ Pinky Fashion Blog Za vse novosti pa lahko spremljate naslednje fb strani ⏩ Oriflame, Avon in Gelish & Morgan Taylor Slovenija.

Pozdravček, ?

O avtorju