Članki bloga

Kakšne torbice ? bomo nosile in kateri materiali ? kraljujejo 2016/17?!

Kakšne torbice ? bomo nosile in kateri materiali ? kraljujejo 2016/17?!

Moda

Torbica je zagotovo eden izmed najbolj priljubljenih modnih dodatkov, saj hrani vse dragocenosti, ki jih ženske potrebujemo, da preživimo čez dan. In tudi ni le modni dodatek, temveč dejansko dodatek, ki celemu outfitu, podari piko na i. In vsaka ženska, ki želi biti drugačna, opazna, prefinjena in nedvomno tudi originalna, potrebuje kanček okusa, pozorno oko in seveda tudi smisel za uporabnost.
Trendi torbic 2016/17 so zanimivi in raznoliki, aktualne so nekoliko manjše, ljubke in tudi elegantnejše oblike, ki stavijo predvsem na detajle ter kontrastne barve.  Velikih, ogromnih, torbic (potovalnih) skoraj ni več.

Se spomnite najbolj zaželjene torbice, ki je bila postavljena na prodajne police to poletje, preprosto poimenovana Pierce Bag? …s podpisom J.W. Anderson, na prednjem delu jo krasi velik piercing, minimalistična lepota s kančkom klasike ter hkrati tudi barvnega nabora in preprosto zelo uporabna. Poleg črno in bele barve, so se znašle še prav tako enostavne barve, kot so oranžna, rjava, kaki in podobne. Ta oblika torbice je vsekakor med najbolj priljubljenimi, velikost pa je ravno pravšnja tako za prosti čas in casual outfite kot tudi za kavico v mestu, shopping ter službo.

1a-a-torbice-2

Preprosto lahko rečem, da ženske in torbice smo praktično nerazdružljive in vsaka sezona s seboj prinese vsaj enega ali dva kosa, ki v hipu postaneta pravi “must have”. Če obožuješ torbice tako kot jaz, je ta kratki članek točno zate!

Kakšna torbica pa nas tokrat v bode v oči? ? … to so majhne torbice, noro lepe, hkrati pa ne najbolj uporabne. Z njimi lahko ustvarimo modne stajlinge za vsako priložnost in takih modelov je na pretek.
Bucket torbica je kot vrečka, zelo mehka in podolgovata, aktualna že eno leto, čeprav ne najbolj praktična, saj se bodo vsi predmeti nahajali na dnu, običajno vse nametano, kar pomeni, da bomo potrebovale 10 minut, preden bomo karkoli našle. Zato raje izberimo manjšo obliko, saj je bolj priročna, četudi ne tako vsakdanja.
Ročna torbica me nekoliko spominja na tiste, ki so jih včasih nosili zdravniki. Je dokaj ostra in kvadratna, kot stara šolska torba, a vanjo spravimo veliko stvari. Ne pozabimo, da se tudi v tem primeru lahko poigramo z barvami in vzorci, čeprav je ročna torba v rjavi barvi, usnjena in s kontrastnimi sivi, še vedno zelo lepa. In nič zato, če so jo nosile že naše mame, saj je njen šarm ostal nedotaknjen.
1a-a-torbice-1

Modna jesen ter zima sta nam zagotovljeni… za hladne dni, med materiali ponovno kraljujejo brokatne tkanine, žakar in gladek žamet. Slednjega je bilo videti celo na številnih čevljih, a za bolj trpežno in nosljivo različico svetujem semiš, torej brušeno usnje. Pri tem si lahko pomagamo z najljubšimi kosi iz pretekle zime, morda le tu in tam dodamo kakšen nov sladkorček in smo poskrbele za svoj modni styling.
Okrasje vseh sort v obliki razkošnih tkanin, svetlečih materialov, raznovrstnih vzorcev, nenavadnih krojev, dekadentnih modnih dodatkov.
? Svetleče tkanine, ki se idealno podajo k torbicam. Tudi tokrat pobrskajte po omari, naj bodo to bleščice, pletenine s kovinskim leskom, ki je pravi “must have” za vse fashioniste in plisirano krilo v kovinskem odtenku.
? Vzorci, vezenine, potiski … včasih kakšno stvar navlečemo nase, ki smo jo našle globoko zakopano v omari in mislimo, da smo z njo zgrešile. Ne, v modnem svetu ni minus, ampak plus!

Ne pozabimo, če določen dizanjerski kos nosi vrtoglavo ceno, to vsekakor še ne pomeni, da zagotavlja najboljšo kakovost.

Ste že našle svojo torbico? Jaz sem se zaljubila v kar nekaj kosov, ker pa je izbira res velika in poleg nešteto torbic doma, ne morem mimo, da se ne bi našel prostor še za eno ali dve. ☺

 

O avtorju