Članki bloga

“Lepota je globina površine.”  ? naraven videz, ki nikoli ne razočara…

“Lepota je globina površine.” ? naraven videz, ki nikoli ne razočara…

Lepota

Obraz je kot slikarsko platno, je zgodba, ki veliko pove o nas in poudari našo naravno lepoto. Vsaka ženska bi morala vsaj enkrat v življenju obiskati vizažista in če je pravi strokovnjak, natančno vidi, kaj se na obrazu dogaja. Naš obraz se z leti spreminja, na primer veke na zunanji strani se povesijo, in z ličili jih je treba navidezno dvigniti. Z ličili spreminjamo obraz, ti pa delajo čudeže. Vsaka ženska, bi morala vedeti, kaj sploh lahko naredi na sebi. Možnosti je izjemno veliko, “za vsak obraz se kaj najde, in dva obraza nista enaka.”

DOBER MAKE UP JE RECEPT ZA SIJAJ IN DOBRO POČUTJE…
Dober make up se začne s pripravo kože in nadaljuje z dobro podlago, ta naj bo nežna in čim bolj podobna ‘naravnemu’, čistemu videzu, ki nikoli ne gre iz mode. A najprej moramo ugotoviti, kateri barvni tip smo, da se laže odločimo, katere barve bomo uporabili. Pri ličenju oči začnemo s senčilom. Na veke nanesemo eno barvo oziroma kombinacijo dveh ali treh barv. Nato na zgornjo veko s tušem narišemo črto. Pri svetlih tipih v ta namen lahko uporabimo tudi senčilo, pomešano z vodo. Na koncu pride na vrsto še maskara, ki je obvezna, saj poglobi oči. Pri ustvarjanju dnevnega videza je zelo zaželena igrivost in domišljija, le tako boste ustvarile dober make up.

1aaloreal-blog-2

THE blushed NUDES – MAYBELLINE NY
paletka me je zaradi svojih čudovitih barv, navdušila že v prvem trenutku, ko sem jo zagledala na prodajni polički. Še posebej mi je všeč, saj je popolna kombinacija nevtralnih senčil, ki se podajo k vsem tenom kože. Vsebuje svetlejše kot temnejše odtenke, zato lahko z njeno pomočjo ustvarjaš nešteto kombinacij od dnevnih do večernih makeupov.
Osebno obožujem ‘nude’ odtenek, ki na koži deluje zelo čisto in naravno.

SVETLE BARVE POVEČAJO, TEMNE ZOŽIJO…
Za dnevni make up posežemo po svetlejših tonih, kajti  svetle barve poudarijo, optično povečajo in širijo, temne barve pa prikrijejo, poglobijo, zožijo in pomanjšajo. Zato pri ličenju oči načeloma vedno drži, da svetlejše barve uporabimo na notranjih, temnejše pa na zunanjih predelih vek. Spodnje veke poudarimo s črnim senčilom ali barvico in črno maskaro.
Ličenje s temnejšimi barvami bo vedno nekoliko težje kot s svetlimi, a ne skrbi. Najlepše pri make upu je to, da ga lahko vedno popraviš, če pa tudi popravljanje ne zadostuje, ga preprosto zbrišeš in začneš znova.

Lepota je pomembna, kadar zasije iz notranjosti, zato si privoščimo in poudarimo svojo ženstvenost.

 

OBRVI SO OKVIR NAŠEGA OBRAZA…
Oblikovanje je zelo pomembno, dolžina, širina in oblika obrvi, kot so nam bile dane ob rojstvu, so v popolnem skladu s potezami našega obraza. Naravni lok obrvi je najlepši, zato jih je treba le nekoliko oblikovati in ravno prav poudariti z barvo ali svinčnikom.
BROW satin MAYBELLINE NY  inovativni izdelek, ki združuje natančen svinčnik na eni in obstojen puder na drugi strani, s katerim bodo obrvi brezhibno urejene!
Uporaba: najprej si lepo oblikuj obrvi, nato z svinčnikom lepo začrtaj obrvi (ne pritiskaj preveč, da črte ne bodo pretirano opazne), za konec pa s kremnim pudrom zapolni preostanek vrzeli v obrveh. Preprosto, a ne?! Na voljo v dveh odtenkih: Dark Blonde in Dark Brown.

OČI SO OGLEDALO DUŠE…
Prvo kar drugi opazijo na nas so oči.  Zato je zelo pomembno, kako jih poudarimo, da je pravilno in ne preveč. Pri ličenju oči je treba upoštevati nekaj osnovnih smernic in pravil kombiniranja barv – s senčili enake barve, kot so oči, teh ne poudarimo, temveč dosežemo ravno nasprotno. Če jih želimo poudariti je naslednje pravilo: hladne barve v modrih in zelenih tonih za bolj globok pogled, rožnate in
rdečkaste tone pa za vtis mehkobe.

BREZ DOBRIH ČOPIČEV, NI DOBREGA MAKE UP-A…
Zelo pomembno je, da za nanos make up-a uporabljamo primerne čopiče, zato vedno zagovarjam dejstvo, da je investicija vanje zagotovo upravičena. Čopiči  naj bodo če se le da, iz naravnih ščetin, dovolj gosti in mehki, da kože ne dražijo, pravilno in enakomerno razporedijo po obrazu in tako doprinesejo k lepemu končnemu izgledu  na vaši koži. Ne pozabimo, da moramo biti redno in skrbno čiščeni (s posebnim čistilom ali milom).

1aaloreal-blog

Naravno, lepo urejeni nohti so pika na i vsake ženske. Predstavljam vam dve čudoviti jesenski barvi, ki enostavno vaše nohte naredita popolne – Color riche lak za nohte 334 Violet de Nuit in Color riche lak za nohte 224 Rose Ballet. Inovativna formula lakov za nohte z dodatkom olja za intenzivno barvo in visoki sijaj in 10-dnevno obstojnost.
1aa-loreallaki
Izdelki Maybelline in L’Oréal Paris ki nikoli ne razočarajo! ?

O avtorju