Članki bloga

Spring/ Summer 2016 Eyewear Trends… modni trendi sončnih očal…

Spring/ Summer 2016 Eyewear Trends… modni trendi sončnih očal…

Moda

Sončna očala so nujen dodatek za vsako žensko, medtem ko vam sonce pripeka v pomladnih in poletnih dneh. Trend modnih sončnih očal je zeeelo barvit; veliko barv in vzorcev, splošnih stilov in oblik, kot ni samo značilno za očala, ampak tudi torbice, čevlji, nohte, ličila in pričeske… (več si lahko preberete  Modne torbice 2016, Nora na petke. Sončna očala so pogosto sestavni del obleke in to je točno to, kar ženske obožujemo in je tudi vidno na slikcah, ki prikazujejo kako nam določena očala poudarijo obleko, obraz, nasmeh, nasplošno nas samega in naš styling.  ?In najpogosteje navedena linija za poletno sezono 2016 je, da bodo očala velika in ekstremnih oblik in ta se zgledujejo še vedno po večnem retro dizajnu, ki ga definirajo zaobljene linije, okvirji iz želvovine in barvita stekla. Detajle preteklosti lepo nadgrajujejo nove smernice; ombre barvni efekti in stranska zaščita, okvirji iz želvovine, materiali, ki imitirajo les, kovino ali usnje ter barvita stekla.

sončna očala 2016
A že kaj sanjate o poletnem soncu in vročem pesku na čudoviti plaži? …? potem je zagotovo nekaj za navdušenke nad trendi sončnih očal, ki jih napoveduje Seafolly z mačjimi pogledi, ki so tokrat v nežnih odtenkih pastelov. Nadele očala v kombinaciji kovine in plastike, ki delujejo izjemno lahkotno. Sončni zahod pa lahko pričakamo v ikoničnem aviatorskem dizajnu, ki z rožnatimi stekli ustvari še posebej romantičen videz. Woow, a ne?!

Newyorška oblikovalka Karen Walker, ki svojo inspiracijo išče v optimizmu in neustrašnem duhu, predstavlja novo kolekcijo sončnih očal “Arrowed by Karen”. Kolekcija je zadetek z puščico, saj vsebuje ostre oblike, ki jih je moč opazili tudi pri drugih modnih velikanih. Stil nam je že poznan iz prejšnjih sezon, le, da je letošnji preoblikovan z novimi načini obdelave in dodatki roza in sive, ki sta med najbolj trendnimi barvami sezone.

sončna očala 2016 1Očala, ki jih želite pokazati naj bodo v elegantnem slogu, privlačna in primerna obliki vašega obraza. Jaz osebno prisegam na velika očala, ki popolno ustrezajo mojemu obrazu, sem pa odprta za vse modne izzive in z veseljem svoji zbirki dodam še kakšna “odpiljena”, ki bodo poudarila tudi mojo igrivo naravo. In če boste verjele ali ne, tudi brez njih ne grem nikamor, so moja stalnica, kot določena ličila v torbici. ?

Kako izbrati pravilna sončna očala glede na obliko obraza: ⇣

OVALNA OBLIKA OBRAZA
〰 z ovalno obliko obraza ste zadeli terno. Na vas namreč dobro izgledajo vse vrste sončnih očal. Z izbiro enostavno ne morete zgrešiti.

OKROGLA OBLIKA OBRAZA
〰 za okrogel obraz, si omislite klasične aviatorske okvirje ali pa se držite bolj štirioglatih okvirjev. Izogibajte se okroglim, razen, če želite spominjati na smeška.

SRČASTA OBLIKA OBRAZA
〰 kvadratni okvirji bodo dodali dimenzijo obrazu v obliki srca. Izogibajte se vsega prevelikega ali v obliki solze. S sončnimi očali brez okvirjev ali klasičnimi aviatorskimi ne morete zgrešiti.

KVADRATNA OBLIKA OBRAZA
〰 ključ do uspeha pri ljudeh s kvadratno obliko obraza so zaobljeni okvirji, medtem ko ostri robovi niso njihov zaveznik. Saj ste si zapomnili: nasprotja se privlačijo. Med okroglimi iščite takšne, ki se ujemajo s širino vašega obraza.

DIAMANTNA OBLIKA OBRAZA
〰 ta oblika obraza je redka skoraj kot pravi diamanti. ”Imetniki” iščite okvirje, ki so poudarjeni zgoraj in nekoliko ožji spodaj. Očala v obliki mačjih oči so za ženske zadetek v polno.

PODOLGOVATA OBLIKA OBRAZA
Za ljudi s podolgovatim obrazom so najboljša izbira sončna očala bolj kvadratnih oblik (več višine kot širine) saj obraz optično razširijo. Če imajo okraske ob straneh še toliko bolje, saj bo efekt še večji. Z aviator okvirji ste zmagali.

Skoraj vsaka damica obožujemo sončna očala prestižnih znamk, a dejstvo je, da si jih pogosto ne moremo privoščiti. Takšna sončna očala so precejšnja investicija, ženske pa smo znane po tem, da rade spreminjamo svoj videz in dodatke. Zato brez skrbi, modna, ugodna in lepa trendovska očala lahko najdemo v dobro založenih modnih butikih, v spletnih trgovinah z modnimi dodatki in optikah. Ste že našle svoje, da boste izstopale v poletju? Vesela bom vsakega mnenja ali predloga. Hvala, ker me spremljate. ?

O avtorju