Članki bloga

? LaliCup ? menstrualna skodelica

? LaliCup ? menstrualna skodelica

nega kože

Danes že vsaka ženska ve, da so dnevi, ko je živeti kljub vsem stresom, hitremu tempu življenja in tegobam lahko tudi lepo in prijetno.  Če pa nam še vse teče gladko, pa zares čutimo, da smo sam gospodar svojemu življenju. Potem pa pridejo tisti dnevi, ponavadi prav pred začetkom menstruacije, ko je vse videti nepopisno mračno, kot da bi se ves svet zarotil proti nam. In kot da to še ne bi bilo dovolj, občutimo tudi fizično neugodje, joj… ko sami sebi znamo biti odveč… napet trebuh, bolečine v njem, prsi pa skrajno občutljive; boli nas glava in tako smo utrujene, da nas že najmanjši napor izčrpa. Ko pa se menstruacija začne, bodo počasi vse nevšečnosti, ki so nas težile cel teden izginile, kot so se pojavile. Ta preobrat sicer ne bo dramatičen, da bi bilo kar naenkrat spet vse čudovito, nedvomno pa se bomo spet počutile veliko bolje. ?

POSLANSTVO IN VIZIJA LALICUP…
Prvo pot slovenske menstrualne skodelice LaliCup soustvarjajo skupina prijateljic (Mateja, Maja, Erika, Lucija in Polona), ki se zavzemajo za boljše, lepše ter udobnejše življenje v času mesečnega perila.  Lali cup je prva, zasnovana in izdelana menstrualna posodica v Sloveniji. Njihova želja je:

»zagotoviti vsem ženskam brezskrbne dni v času menstruacije,
širiti vest o zdravi alternativi, ki spodbuja sobivanje v harmoniji in stremi k povezanosti z naravo,
slovensko blagovno znamko LaliCup popeljati v tujino, narava ne pozna meja.»
To so kul dekleta, vse z menstrualnimi krči, in želja, da spremenijo menstrualne težave v eno samo veselje med menstruacijo.

NA TESTU: MENSTRUALNA SKODELICA LALICUP…
Menstrualna skodelica Lalicup je zdravju prijazna, udobna, zanesljiva, ekološka in cenejša alternativa klasičnim in vsem poznanim higienskim pripomočkom. Izdelana je iz 100% medicinskega silikona in ne vsebuje lateksa ali škodljivega BPA. Za razliko od tamponov tudi ne draži ali suši sluznice in je odlična rešitev tudi za tiste ženske in dekleta, ki imajo pogosto težave z vnetji, alergijami ali glivičnimi obolenji. Menstrualno skodelico lahko brezskrbno uporabljate med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem, saj je skrbno zasnovana in izdelana iz mehkega medicinskega silikona tako, da ne povzroča neprijetnega občutka med aktivnim preživljanjem časa. Tudi vstavljanje  je povsem preprosto in ne povzroča neprijetnega občutka.

11a-alalicup-3

ZAKAJ IZBRATI LALICUP?…
Menstrualne skodelice so zasnovane iz mehkega medicinskega silikona in to tako, da jih zlahka zložimo na manjšo velikost in posledično vstavimo v nožnico brez neprijetnega občutka ali bolečin. Najbrž tudi niste vedeli, da skodelice vstavimo manj globoko v nožnico kot pa običajne tampone? Tudi sama nošnja ni moteča, saj jih ob pravilni namestitvi sploh ne čutimo – skodelice se namreč s pomočjo nežnega podtlaka varno in zanesljivo zasidrajo na svoje mesto, dekleta in ženske pa se lahko med uporabo udobno in varno posvetijo športnim aktivnostim, potovanjem, spanju in celo plavanju.

ČAS JE ZA SPREMEMBE…
Največji izziv je spremeniti navado uporabe tamponov in vložkov, ki so še vedno železna srajca mnogih žensk. Je skoraj tako, kot bi prvič pričeli uporabljati leče namesto očal. Vendar je občutek svobode, ki ga prinese sprememba, neprecenljiv. Odločitev za uporabo menstrualne skodelice Lalicup je dober, prvi korak v svet zdravja, udobja in dobrega počutja. Naj nam stare navade ne preprečijo možnosti, ki jih imamo sodobne ženske.

? Brezskrbna. Aktivna. Zdrava. Odgovorna. Ideali, h katerim stremimo vse sodobne ženske.

MNENJE/OCENA
Sem sodobna ženska, ki se zanimam za pameten način življenja in znam sprejemati novosti in uživati v njih. Nova odločitev, ki sem jo sprejela je Lali Cup – vstop v ženski svet 21. stoletja. ? Priznam, da sem, kot vse ženske občasno že kar malce sita vseh nevšečnosti, ki jih prinaša menstruacija, vendar se pa zavedam, da jih lahko veliko tudi sama odpravim, če poskrbim za svoje zdravje, udobje in dobro počutje.
Menstrualna skodelica Lali Cup je  prijazna telesu in okolju, zame pa je izredno enostavna, praktična za uporabo, pa brez packarij in skrbi, da bo kaj premočilo ter nobenega vonja. Na začetku je treba malce vadit, da se privadiš, ko se enkrat navadiš, je zelo preprosto in verjemite,  ko se boste navadile, jo boste pohvalile. Skodelica LaliCup mi je zagotovila svobodo in maksimalno higieno v vsakem trenutku; nemoteno se lahko kopam, telovadim in skratka nobenih ovir med menstruacijo. Sem zelo zadovoljna, sploh ponoči je fajn, ker če sem imela nemiren spanec, se je znal vložek kljub krilcem premaknit, sploh prvi ali drugi dan, ko je menstruacija najmočnejša. Res je da je malo več dela,  ampak če pogledam nazaj na goro uporabljenih tamponov in vložkov, smradu (posebej v poletnem času) je uporaba skodelice zagotovo najboljša, ki mi čez dan nudi popolno zaščito, je neopazna, brez bolečin in kar moram poudarit, privarčujem denar. V zgornem video si lahko pogledaš, kaj vse zajema paket, priložena so vsa navodila, ki so razumljiva, natančno opisana o uporabi in opremljena z slikami.

Uporaba: menstrualno skodelico lahko uporabljajo ženske  vseh starosti. Med celotnim ciklusom (do največ 12 ur neprekinjeno) in tudi v času, ko nimate menstruacije – Lalicup namreč deluje tudi kot vodni tampon, ki preprečuje vdor vode v nožnico med kopanjem ali plavanjem. Menstrualno skodelico Lalicup lahko brezskrbno uporabljate tudi ponoči in med športnimi aktivnostmi. Več o samem postopku uporabe in vstavljanja, si preberite ⏩ Uporaba Lali Cup.
Čiščenje: Pred prvo uporabo skodelico temeljito umijemo z vodo in blagim milom ter prevremo (približno 10 minut) v večji količini vode. Preverimo tudi, da so luknjice na vrhu skodelice povsem odprte. Ustrezna higiena rok je izjemno pomembna, da ne vnašamo škodljivih snovi v nožnico, zato si pred rokovanjem s skodelico temeljito umijemo roke z blagim milom in toplo vodo.

Izbirate lahko med različnimi barvami in velikosti. Katero boš izbrala ti? ⏩ menstrualna skodelica LaliCup. V trgovinici še nudijo Soft tampone, pralne bombažne vložke,… LaliCup je še na voljo v Tuš drogerijah po Sloveniji.

 

O avtorju