Članki bloga

Nežna svežina • Zdrav nasmeh – ustna nega Dr.Organic

Nežna svežina • Zdrav nasmeh – ustna nega Dr.Organic

Naravna kozmetika, nega kože

Skrb za ustno higieno mora spremljati vsakega človeka celo življenje.
Slab zadah nam lahko pokvari še tako lep dan. Bodisi ali moramo prenašati zadah drugega, ali pa smo nesproščeni, ker vemo, da ga imamo sami. Zato je še kako pomembna redna in pravila higiena ustne votline za zdrave zobe, za splošno zdravje in za svež občutek brez ustnega zadaha ter zadovoljen nasmeh.

Velikokrat je za slab zadah kriva določena hrana, pijača, slaba ustna higiena in zobne bolezni. In zgodi se nam včasih ravno to, da imamo neprijeten zadah iz ust. To pa niti ni toliko moteče za nas, kot nekomu, ki je v naši bližini. Kaj storiti, da preprečimo neprijeten ustni zadah? ▼

Prebava se prične v ustih in zdravi zobje niso samo odraz osebne higiene, vendar tudi pravega razmerja med dobrimi in slabimi bakterijami v ustni flori. Zato je priporočljivo izbrati take izdelke, ki bodo učinkovito podprle mehansko čiščenje in delovale protibakterijsko. Zaradi tega je najbolje, da ne vsebujejo alkohola, saj ta izsušuje ustno sluznico, in da so sestavine naravnega izvora.

Ustna vodica je moj prijatelj…
V naših ustih kljub ustrezni ustnih higieni, še vedno ostajajo skrita mesta, ki jih pri ščetkanju ne dosežemo. Tako se na zobeh začne nabirati zobni kamen oziroma nastajajo madeži zaradi pitja kave, čajev, uživanja hrane in kajenja cigaret. Za slab zadah je lahko krivo ne dovolj temeljito umivanje zob in ne uporaba zobne nitke niti ustne vodice.

Kar privoščim si – je vsakodnevni osnovni pogoj za svež dah. Rada žvrkljam po ustih zeleno tekočino, ki daje moji ustni votlini svež in čist občutek. Ustna vodica s sokom aloe vere je nežna svežina bioaktivne aloe vere, bogata s polisaharidi in mešanice pomirjajočih ekoloških rastlinskih izvlečkov. 
Pomirja, krepi in varuje dlesni. Naravno očisti ustno votlino, zobje so po uporabi čisti in beli, olje poprove mete pa zagotavlja svež dah. Uporaba je preprosta. Dozirni pokrovček napolnim z ustno vodico in z njo temeljito sperem in izpljunem.

Priporočam? Da. Odlična svežina, prijetna uporaba, naravne sestavine so prijazne do ustne nege, zame in mojo družino.

Bogate sestavine: Aloevera naravno pomirja, čajevec deluje antiseptično, islandski lišaj je naravni belilec, arnika ohranja zdrave dlesni, indijski Pennywarth ohranja zdrave dlesni, izvleček semen grenivke deluje antibakterijsko in poprova meta je naravna sveža aroma.

“Za zobe moramo skrbeti tudi tedaj, ko mislimo, da za to nimamo časa.”

Kako preprečiti slab zadah?…
Hitra in preprosta, vendar zgolj začasna rešitev so med drugim ustne vodice.
A najprej, da bi si zagotovili svež zadah tekom celega dneva, si moramo po vsakem obroku ali vsaj dvakrat dnevno temeljito umiti zobe in jezik, jih tudi znitkati in sprati z ustno vodico. Pomaga še zelena zelenjava, ta vsebuje klorofil in tako učinkovito deluje proti slabemu zadahu. Pitje vode. Tudi izsušena usta lahko povzročijo slab zadah. Zato večkrat dnevno popijte kozarec vode.

Ne vsebuje: PARABENOV • SLS • SINTETIČNIH BARVIL • FTALATOV • PETROLEJA • GLIKOLOV • DEA • BHT • IZOTIAZOLINOV • MINERALNIH OLJ • SILIKONA.

Zavedanje, da je ključ do zdravja ustne votline največkrat povsem v rokah vsakega posameznika, mora biti spodbuda za upoštevanje redna nega ustne higiene. Nežna in naravna formula ustne vodice ti je na voljo le pri DM Slovenija, Tuš drogerija in LEPA z NARAVO. ?

Ste se mi že pridružili na moji IG in fb strani? To lahko storite s klikom ? #pinky_fashion_blog Pinky Fashion Blog.

Zdrav in sijoč nasmeh je ogledalo človeka.

O avtorju