Članki bloga

Moja izbira je naravna in slovenska • izdelki iz prave sivke Blue Hill Slovenija

Moja izbira je naravna in slovenska • izdelki iz prave sivke Blue Hill Slovenija

Naravna kozmetika, Nega obraza, Nega telesa, Podpiram slovensko

Sivka je s svojim omamnim vonjem vse bolj zaželjena in nepogrešljiva na naših vrtovih, kot tudi v naših domačih prostorih. Ta magična in aromatična mediteranska rastlina skriva v sebi posebno moč. To je rastlina modro-vijoličnih cvetov. Njeno cvetje privablja metulje in čebele, tako da naš zeleni kotiček obogati tudi vesela brenčeča druščina.

Tudi moj vrt polepšajo in odišavijo grmički sivke.

Ta nezahtevna rastlina ni le okrasna, ampak jo uporabljamo v pridelovalne, kot tudi v uporabne namene. Nepogrešljiva je za odganjanje mrčesa, kot dodatek začimbam, za čaje in med,…
Iz nje delajo olje, ki se uporablja predvsem v kozmetični industriji za: parfume, mila, dišave, kreme, masažna olja,… Tukaj se na kratko ustavim, saj ti želim predstaviti nekaj naravnega in slovenskega, izpod pridnih rok srčnih oseb Alena in Viktorije

Kdo so Blue Hill Slovenija?…
Na slovenskem polju, umaknjenem od mestnega vrveža v Topolšici, se pod soncem na hribčku razprostira opojni košček modro vijoličnega sveta – tukaj raste prava sivka. Danes polja štejejo okoli 6000 grmov. Ob pogledu na to čudovito obarvano pokrajino – Človeka navda umirjenost in veselje.

Vso delo je opravljeno ročno, vključno z obema žetvama. Vsi izdelki so iz lastne proizvodne in narejeni v omejenih količinah. Njihov največji ponos sta eterično olje in hidrolat, ki je destiliran v popolnoma bakrenem kotlu. ‣ Blue Hill   Slovenija.

Moja domača naravna košarica zdravja… ?

Hidrolat prave sivke je pridobljen s parno destilacijo svežega cvetja iz slovenskih polj, proizveden v Sloveniji. Je vsestranski izdelek, ki ga lahko uporabljamo za nego kože in lasišča. Deluje antiseptično, zato je dobrodošel pri vseh kožnih težavah; aknah, ekcemih, opeklinah in pikih insektov, odpravlja stres in duševno izčrpanost,… Priložena je prazna steklenička s pršilko za lažjo uporabo.

Za prijetne zimske večere sem izbrala Negovalno olje s pravo sivko; združuje naravna rastlinska olja ter eterično olje prave sivke. Kombinacija olj poskrbi, da je koža navlažena in nahranjena. Pa še tako lepo diši. Primerno je za masažo ali nego telesa. Deluje pomirjevalno in antiseptično.

Prednost embalaže: Izdelki v temno obarvanih stekleničkah! Se kdaj vprašate zakaj so vse stekleničke za zdravila in olja v temnih barvah ali zakaj v navodilih za uporabo vedno piše shranjujte v hladnem in temnem prostoru? Ker, s tem podaljšamo obstojnost in njihovo uporabo.

Že poznaš Blue Hill izdelke za nego kože in prehrano, ki so narejeni iz slovenske sivke?? tyasha marcelly

      Zakaj je prava sivka nekaj posebnega?

           Ker je…

▪ čudovita roža
▪ omamno diši
▪ nepogrešljiva pri vsakodnevni negi kože
▪ lahko jo uživamo

   
“Kaj je prava sivka? Zakaj prava?
  Kako naj prepoznam razliko? In katera je boljša? …”

Pogosto ne vemo, da obstaja več vrste sivk. Seveda slišali smo za pravo in nepravo sivko… Sivka, lavanda, lavandin, in še kaj, tako, da človek že ne ve več, kaj je kaj. Vse se meče v isti koš in potem še fino pomeša. In ostaja še vedno nešteto ugibanj, vprašanj.

Že nekaj let rada sledim objavam povezanim s to ljubko in dišečo rastlino. Vse več sem željna znanja, nadgradnje znanja, o sestavinah, izdelavi,.. Le tako vam lahko predstavim uporabnost in delovanje le teh izdelkov.

       Sledi kratek opis prave sivke

Prava sivka (Lavandula angustifolia), imenovana tudi angleška sivka, izvira iz Sredozemlja, njena zgodovina pa je dolga in bogata. Že Rimljani so odkrili, da sivka učinkuje pomirjevalno. Sivkino olje je služilo kot naravni antibiotik, antiseptik, antidepresiv in pomirjevalo. Uporabljali so v kopelih in si z njo lajšali glavobole, pozneje pa so njene liste polagali na hišna tla in z njo tako dišavili prostore. Dandanes se v velikih količinah goji v Provansi v Franciji, ker se uporablja v kozmetični industriji v proizvodnji mil in parfumov.

Je ozkolistna rastlina, gojijo jo predvsem za pridelavo visoko kakovostnega eteričnega olja. To sorto lahko uporabimo tudi pri kuhanju in peki. Ima sladek in nežen vonj. Ni strupena rastlina in je zato zelo primerna kot okrasna in kot začimbna rastlina na domačem vrtu.

Zdravilni učinki: Sivko radi uporabljamo v pomirjajočih kopelih in čajih, napolnjena blazina s sivko za spodbujanje spanca in lajšanje stresa, iz naših garderobnih omar pa bo pregnala molje.
Pomaga pa tudi pri napetosti, bolečinah v trebuhu, deluje antiseptično, spodbuja menstruacijo, čisti urin, krepi srce, uravnava krvni tlak, krepi imunski sistem in še bi lahko naštevala. Je vsestranska, učinkovita, cenimo jo predvsem zaradi njenega pomirjajočega učinka.

Poleg izjemno prijetnega vonja ima številne zdravilne lastnosti in je uporabna tako za zunanjo kot tudi za notranjo uporabo.

Več si lahko preberete tukaj ‣ koraki do sprostitve in z enim klikom vstopite v spletno trgovino, kjer najdete številne kozmetične, aromaterapijske in prehrambene izdelke s pravo sivko ‣ Blue Hill Slovenija.

V prihodnjih objavah sledi moja uporaba in izkušnje dveh izdelkov – Hidrolata in negovalnega olja prave sivke. Sledi mi fb in IG strani Pinky Fashion Blog.

A se strinjate, kako bi bilo čudovito, če bi tudi pri nas imeli možnost uživati v takšnem razkošju, kot ga občujemo v Provansi? ?

Imejte (se) FAJN! ?

O avtorju