Članki bloga

KOMARJI ? so prava nadloga v poletnih mesecih…

KOMARJI ? so prava nadloga v poletnih mesecih…

Lepota, Podpiram slovensko

Uživanje poletnih večerov v prijetnem okolju in toplem ozračju, je med najlepšimi opravili po napornem dnevu. Ko si tako zaželimo malo ohladitve, pa nam komarji  v trenutku znajo pošteno grenit življenje… To nadležno ? brenčanje, ki nas spravlja ob živce, še hujše tisto nadležno srbenje, ki nam ga zapustijo, ko se veselo pogostijo z našo krvjo. Res ena največjih nadlog v poletnih mesecih. Kako jih pregnati iz naše bližine? ⤵

KAKO SE SPOPASTI S KRILATO NADLEGO?…  
Dokazano, da mrčesu ni prav nič pogodu kisel vonj citrusov  (limona, citronka, limonina trava), ki odganja komarje, pri čemer velja isto, kot pri eteričnih oljih – z vonjem citrusov lahko odišavimo prostor, ali pa sebe. Komarje naj bi odganjale tudi pelargonije, zato lahko na okenske police postavimo cvetlične lonce s temi rožami.  Na vrtu ali terasi, pa nam bodo dobro koristile sveče proti komarjem in različni spreji.  Skušajte se čim bolj zaščititi z oblačili, da bo čim manj gole kože.
V boju proti komarjem so vse bolj zaželena naravna zaščitna sredstva, ki vsebujejo rastlinske izvlečke ali olja. Jaz tokrat uporabljam naravno sredstvo proti komarjem – Eterika.si. Psss!… Komarji ga ne marajo!! 

NA TESTU: NARAVNO SREDSTVO PROTI KOMARJEM 100ml
Naravno sredstvo proti komarjem je izdelan iz popolnoma naravnih sestavin. Vsebuje skrbno načrtovano mešanico eteričnih olj, ki odganjajo komarje, kožo pa prijetno odišavijo. Uporabljate ga lahko večkrat dnevno. Na oblačilih ne pušča madežev. Pakiran je v razpršilu in je zato zelo enostaven za nanos in uporabo.

MNENJE/OCENA
Zame so dolgi poletni večeri odlična iztočnica, kjer  zvečer lahko posedim dolgo v noč, kramljam s prijatelji ter uživam v poletju. A kaj hitro me zmotijo ta krilata neusmiljena bitja, ki nadležno letajo naokoli in me dobesedno spravljajo ob živce. Zato se vedno znova vprašam, kako prijetni bi bili POLETNI VEČERI brez teh komarjev?!…

Piki komarjev so boleči in lahko nevarni celo za naše zdravje. Poleg pikanja, ki povzroča srbeče izpuščaje, so lahko tudi prenašalci različnih bolezni. Zato se je pred piki treba zaščititi. Osebno nisem alergična na pike, ampak ko me dobijo v obdelavo, pa zna biti situacija zelo neprijetna. Če me kdo ima rad, so to definitivno komarji. ? V večerni boj sem se tokrat podalaučinkovitim sredstvom Naravnim sredstvom proti komarjem, ki odganja komarje in druge brenčeče insekte. Vsebuje mešanico eteričnih olj, ki blagodejno vpliva na kožo, je ne masti in ne draži. Oba z partnerjem ga uporabljava in večeri so postali nekoliko bolj znosni. Če tudi ti obožuješ vonje ? citrusov, ki so najbolj mamljivi v poletnem času, je ta sprej kot zanalašč zate!

Vonj: Ima naraven, svež, poživljajoč vonj limone in evkaliptusa.  Vonj Je kar zelo močan.
Uporaba: Ne pretiravajte: nanesite izdelek na izpostavljene dele kože. Popršite lahko tudi oblačila.
Nasvet: Redno odstranjujte vodo, ki se je nabrala v podstavkih za rože, sod za deževnico pa pokrijte. Dobro je na okna in vrata namestiti mrežo proti komarjem, zvečer ugašajte luči, pomagate si lahko tudi z vrtnim ognjem, dišečimi svečami,…

Se tudi vam dogaja, da morate bežat pred nadležnimi komarji? Temu lahko zdaj narediš ✋ STOP. V spletni trgovini ⏩ Eterika. najdete naravni sprej, ki vas bo dobro zaščitil in še z vonjem poživel. Ne pozabi pa jih tudi spremljati na Facebook strani ⏩ Eterika.si.

Uživate v mirnih večernih trenutkih na svoji terasi… ?

O avtorju