Članki bloga

Vse za lepa stopala…

Vse za lepa stopala…

Lepota

Zimo je hitro zamenjala topla pomlad in večina od nas je že osvobodila svoja stopala, pospravila zimske škornje in zaprte čevlje zamenjala z lahko, odprto obutvijo. A v takšnih čevljih morajo nujno biti naša stopala lepo urejena. Niso pa samo izpostavljena stopala, ampak tudi nohti. Zato moramo svojih nohtom vrniti naravno barvo in lesk. To lahko storimo sami doma in sicer, da vsak večer si nohte drgnimo z limoninim sokom, kajti to jim bo povrnilo lesk in pripravljeni bodo za poletje. Sledi pedikura ? na začetku domače pedikure, moramo stopala dobro zmasirati in zmehčati. Da bodo nohti lepi in črvsti, koža na stopalih pa zdrava, si na vsake toliko pripravimo naravno masko: nekaj žlic olivnega olja zmešamo z medom in limono ) in si namažemo stopala. Ali nekajkrat v tednu namakamo noge v vodo, katero dodamo malo kamilice in mentola ali pa izvlečke čajevca.
sholl express pedi
Koža na stopalih je po navadi bolj suha, še zlasti v zimskih mesecih, ko nosimo zaprte čevlje. Poleg suhe in zadebeljene kože se lahko pojavijo tudi rumena zadebeljena koža, bolečine, iritacije, žulji. Dobra zadevca, s katero sem osebno zelo zadovoljna, rezultat je izjemen, zato vredno preizkusit, saj boste hitro prišli do željenega rezultata ➟ Scholl Velvet Smooth™ baterijsko strgalo v samo nekaj minutah odstrani trdo kožo in stopala naredi tako lepa in mehka. Uporaba je preprosta. S strgalom nežno krožimo po trdi koži in opazujemo, kako odmrla koža izginja. Preizkusila sem BARFUSS BALZAM z mandljevim oljem za stopala, ki razvaja in neguje suho in obremenjeno kožo na stopalih. Uporabljamo ga zjutraj in zvečer ali vsaj zvečer, nanesemo na umita stopala in nežno balzam vmasiramo. Nad rezultatom boste presenečeni. Kupila sem v Müllerju, kjer imajo tudi veliko izbiro raznih kremic in olj. ✔

Če ste bolj za klasiko – to je pila ali kamen, odstranite trdo kožo na petah, a ne pregrobo.Ko si popilimo in zmehčamo kožo na stopalih, ko si nahranimo nohte in jih pravilno oblikujemo, jih lahko olepšamo še s kakšnim lakom v modnih barvah. ? Nohte režemo ravno in ne preveč globoko oziroma prekratko.

O avtorju