Članki bloga

SVETO OLJE POLINEZIJE… ? Monoï Tiki Tahiti…

SVETO OLJE POLINEZIJE… ? Monoï Tiki Tahiti…

Naravna kozmetika, Nega telesa

Priljubljena negovalna olja so postala lepotilni ritual žensk po vsem svetu. So nepogrešljiv in predvsem zdrav, naraven del kozmetike. Na trgu najdemo široko ponudbo osnovnih olj, odišavljenih olj, olj z bleščicami, suhih olj,  in še in še bi lahko naštevala… Z njimi lahko nadomestimo običajne negovalne kreme, losijone za telo, balzame, maske za lase, kreme proti strijam,…
Na vprašanje, zakaj uporabljati olja za telo oziroma katera so tista, ki jih je priporočljivo uporabljati, odgovor z nekaj koristnih napotkov, najdeš v spodnjih vrsticah. ⤵

KDO SO ETNOBOTANIKA®?…
Iz spoštovanja do narave, in želje k ohranjanju tradicionalnih znanj, je nastala blagovna znamka Zakladnica narave in preko nje tudi blagovna znamka ETNOBOTANIKA®. Blagovna znamka združuje izdelke narejene po recepturah starih tradicionalnih znanj in jih s tem pomaga ohranjati. Ravno tako s tem pomagajo avtohtonim prebivalcem, da z načinom pravične trgovine, dostojno preživijo in ohranjajo znanja obrti in upravljanja okolja za naslednje rodove.

ZAKLAD POLN NARAVNIH DOBRIN…
MONOI – sveto olje Polinezijcev je že tisočletja del njihove tradicije in je zato mnogo več kot le proizvod za osebno nego. Je dragocen koncentrat čutnosti, naravnosti in avtentičnosti, pridobljen z namakanjem svežih cvetov tahitijske gardenije – TIARE v kokosovem olju. MONOI olje se pri temperaturi nižji od 24°C strdi, ko pa ga segrejete s curkom vroče vode, postane tekoče.
Monoi de Tahiti je prvi naravni kozmetični proizvod na svetu, z oznako zaščiteno poreklo. Ta oznaka na izdelkih zagotavlja kvaliteto proizvodnega procesa ter kakovost in avtentičnost vseh sestavin v proizvodu, ki morajo biti izključno polinezijske.

MONOI – ČUDEŽNA OSEBNA NEGA…
Polinezijci olje Monoi uporabljajo za hranjenje, vlaženje in zaščito kože. Je sestavni del njihovega vsakdana od rojstva dalje. To dragoceno olje, hitro prodre skozi povrhnjico kože, jo vlaži ter jo s svojim nežnim vonjem prekrije kot čutni pajčolan. S svojimi obnovitvenimi lastnostmi pa ji povrne svilen otip in lesk.

MNENJE/OCENA
Že od nekdaj so ženske bile prepričane, da so olja ključ do blagodejnega počutja in lepote.  Zdrava olja so koristna za našo dušo in odlična nega za kožo. Uporabimo jih lahko za vse; od lasišča, obraza, nohtov, rok in nege celotnega telesa.

SO ME Monoï OLJA PREPRIČALA?…
Izredno prijazna in vsestranska olja, z čudovitimi vonji, ki se lahko uporabljajo na in… in način, kot sem že naštela v zgornjih vrsticah.
Olja se hitro vpijejo v kožo, jo negujejo ter imajo zelo močne vlažilne in obnovitvene lastnosti. Učinek je viden takoj, koža postane svilnato gladka in nežno odišavljena. Je za vsakodnevno uporabo v zmernih količinah pri splošni negi
 in zato jih imamo za dlje časa. Dobro jih prenašajo vsi tipi kože. Skratka, odlična olja za lepšo kožo, boljše razpoloženje in celostno zdravje.

Kvalitetna in naravna olja so malce dražja, a učinki so vsekakor vredni svoje cene. 
Na test sem prejela pet različnih vonjev. Vsi vonji so čudoviti. Popolnoma pa so me navdušili: tiare, ylang ylang in santal. Vonji, ki ustvarijo občutek ugodja in radosti. Obožujem jih!  Kmalu me bodo spremljala tudi na dopust…

Uporaba olj:
Obraz: kapljico olja nanesemo na kožo, ki smo jo pred tem navlažili, nato jo nežno s krožnimi gibi vtremo. V primeru, ko nam primanjkuje časa lahko majhno kapljico olja na dlani zmešamo z kremo ali serumom.
Telo: Nekaj kapljic olja lahko dodamo, k našemu priljubljenemu gelu za nežnejše prhanje ali vlijemo nekaj kapljic v vodo za kopanje. Po prhanju nanesemo olje na navlaženo kožo ali spet lahko dodamo nekaj kapljic k mleku za telo in nežno vmasiramo. Koža postane svilnato mehka in gladka.
Lasje: olje lahko nanesemo na lase cca. 15 minut pred šamponiranjem. Ne utiramo ampak samo naoljimo. Uporabno še za krepitev in zaščito nohtov, ki ga nežno vtremo v obnohtno  kožico in nohte.
Za masažo: vlijemo malo olja na dlani in ga z rahlim drgnjenjem pogrejemo. Nato pričnemo z želeno masažo.
Za sončenje in po sončenju: pospeši tvorjenje melanina in s tem temnenje naše kože. Zaščiti jo bo pred izsušitvijo in iritacijo zaradi morske soli.

Letos je Monoï olje obvezen dodatek za poletni dopust.  V kolikor še niste preizkusili lepotnih Monoi olj, si jih čim prej priskrbite, v spletni trgovini ⏩ Zakladnica narave. Lahko pa jih spremljate tudi na njihovi Facebook strani ⏩ Etnobotanika.

Priljubljena olja so pravi eliksir zdravja in lepote.

O avtorju