Članki bloga

Naravna Sončna krema ? Amon&Anis

Naravna Sončna krema ? Amon&Anis

Naravna kozmetika, Nega telesa, Podpiram slovensko

Zagorela koža daje telesu lep in privlačen videz. Toda ne zavedamo se, da pretirano izpostavljanje sončnim žarkom lahko našo kožo poškoduje in veliko prezgodaj postara. UVA-žarki prodirajo v globlje plasti kože in tako spodbujajo hitro porjavitev, dolgoročno pa lahko povzročijo prezgodnje staranje kože. Ta postane suha, neprožna in nagubana, pogosto so opazne tudi nepravilne pigmentacije.
Poškodbe kože se lahko v obliki rdečine ali celo opeklin. Zato je zelo pomembno, da pravilno izberemo izdelek za zaščito in nego kože med izpostavljanjem soncu in po njem, saj tako  bomo ohranili vitalnost in lep videz kože.

KDO STA AMON&ANIS?…
Naravno kozmetiko je Amon začel izdelovati za lastne potrebe, saj v trgovinah ni našel izdelkov, ki bi bili kljub certifikatom in obljubam dosledno ekološki. Po usodnem srečanju z Anis se je iz domačega eksperimenta razvila blagovna znamka Amon & Anis. Držita se pravila manj je več in sledita logiki naravnega človeka, zato so recepti enostavni, vendar učinkoviti.
Amon&Anis ni samo ročno izdelana ekološka kozmetika, ampak tudi ročno ilustrirana…

NA TESTU: SONČNA KREMA KOKOS 100ml
Ekološka sončna krema Kokos je ročno izdelana iz naravnih in ekoloških sestavin. Vsebuje naravni mineral cinkov oksid, ki mehansko ščiti kožo pred sončnimi žarki. Cinkov oksid ni v obliki nano delcev, zato kožo rahlo belkasto obarva. Vsebuje ekstrakt kokosa z omamnim vonjem.
Amon&Anis ekološke sončne kreme vsebujejo naravni mineral cinkov oksid (brez nano delcev), ter so laboratorijsko in dermatološko testirane. Nudijo visoko zaščito SPF 30 ter UVA + UVB, so vodoodporne ter primerne za občutljivo kožo in otroke.
cena: 19,00€

KAKO IN ZAKAJ UPORABLJATI EKOLOŠKE SONČNE KREME z mineralnim filtrom?…
Ko sončno kremo namažemo na kožo, nanesemo na površino kože tudi delce cinkovega oksida, ki kožo mehansko zaščitijo pred sončnimi žarki. Če se delci zdrgnejo, sperejo ali kako drugače odstranijo s kože, se s tem lahko zaščita pred soncem izniči.
Če ste do zdaj uporabljali sončne kreme s kemičnimi UV filtri, morate vedeti, da le-te delujejo drugače od mineralnih filtrov. Kemični UV filtri delujejo tako, da se vpijejo v kožo. Zato so lahko v nekaterih primerih obstojnejši, vendar s tem telo hkrati vpije tudi vse kemične spojine.

Amon&Anis ekološko kozmetiko lahko uporabljamo vsi družinski člani. Je 100% naravna kozmetika, brez sintetičnih kemikalij, brez GSO, brez nano delcev in brez ionskega obsevanja. Kozmetika, prijazna do živali, večinoma veganska.

MNENJE/OCENA
Prevelika izpostavljenost soncu resno ogroža naše zdravje. Tudi, ko uporabljamo izdelek za zaščito pred soncem, ne ostajajmo predolgo na soncu. Prevzemimo odgovornost za svoje zdravje v svoje roke in bodimo zmerni. Četudi se nam zdi, da nam sonce ne more do živega, je občutek dostikrat varljiv.
Ne pozabimo pa na naše najmlajše, katera je koža še bolj občutljiva, zato dojenčki in majhni otroci ne smejo biti izpostavljeni neposrednim sončnim žarkom.

Letos sem testirala že kar nekaj sončnih krem, razna masla in vsi izdelki so mi bili po svoje všeč. Ker sem se na morje odpravila proti koncu avgusta je posledično tudi ta objava malce pozna. A nič zato. Bo pa dobrodošla vsaka informacija o nakupu za drugo leto. 
Amon&Amis sončna krema ima vse potrebno in ničesar nepotrebnega. Sestavine: karitejevo maslo, olivno olje, cinkov oksid (brez nano delcev), kokosovo olje, čebelji vosek, ekstrakt kokosa, rožmarinov antioksidant.
Kot sem že večkrat omenila, nimam problemov pri pridobitvi barve, hitro porjavim in tudi le-ta mi ostane, ker jo po morju tudi pravilno negujem. A te sreče pa žal nima moj partner, hitro ga opeče, zato je bila tale kremica bolj njegov zvesti spremljevalec. Preprečil je rdečico in se ni rabil vseskozi zadrževat v senci. 

Vonj/uporaba: Vsi obožujemo odišavljen valj krem, ki ga prenaša veter po plaži, to je tisto, ko se res zavedamo, da smo na morju. Tega vonja pa naravne kreme nimajo, so brez dodatkov dišav. Krema ni odišavljena, malce je začutiti blag vonj kokosa, je goste teksture, zdrži dolgo na koži in nanaša se v malih količinah. Edino kar me zmoti pri tej kremici je to, da se zelo težko razmaže. Na plaži ni toliko moteče, če pa se odpraviš v mestu ali na kosilo je koža bela. Takšne kreme še nisem imela, se je treba na njo navaditi. Uporabljala sva jo preden sva odšla na plažo in tudi po potrebi pozneje.

Prednosti:  ker je vodooporna je super zato, da se ni potrebno tako pogosto mazati, je popolnoma naravna in ne škoduje koži. Plus je tudi to, da če ti slučajno pride v oči, ne peče, to je predvsem zelo dobro pri otrocih. Zaradi svoje goste strukture jo rabiš zelo malo, saj v nasprotnem primeru, če namažeš debelejši sloj je koža rahlo belkaste barve. Razlog za to je v tem, da so to naravni filtri, ki ne vsebujejo nano delcev, ki bi lahko prehitro vstopili skozi kožo v telo.

Na kaj ne smemo pozabiti pri izpostavljanju soncu:

  • Uporabljajmo izdelke z zaščitnim faktorjem, ki so primerne za naš tip kože.
  • Zavarujmo se s pokrivalom, oči pa zaščitimo z očali.
  • Ne pretiravajmo. Soncu se izogibajmo zlasti med 10. in 16. uro.
  • Posebno pozornost namenimo zaščiti otrok. Posledice poškodb nežne otroške kože se bodo morda pokazale šele čez dolga leta.
  • Poskrbimo, da bomo popili dovolj tekočine.

 Če želite preizkusiti uporabno ekološko kozmetiko za ženske, moške in otroke Amon&Anis, klik v spletno trgovino  Ekološka kozmetika Amon&Anis

O avtorju