Članki bloga

Trend barv ? Temporary Hair Colour Chalk

Trend barv ? Temporary Hair Colour Chalk

Lasje

Enoličnost je preteklost. Zelo priljubljeno je barvanje pramenov z kredami za lase, ki lahko našo naravno barvo las z barvnimi prameni hitro in preprosto osvežimo in lasem podelimo zanimive individualne note. Zato je barvanje pramenov nadvse preprosto in hitro ter ne zahteva nikakršnih posebnih priprav ali obisk frizerja. Zlahka se ga lotimo kar doma in  ustvarimo pravo barvno mavrico.

ZAKAJ UPORABLJATI KREDE ZA LASE?…
Krede za lase omogočajo super lepotno zabavo in kratkotrajno spremembo barve las, dinamiko v tvojem videzu in popestritev vsakdanjega izgleda. Super, a ne?! Mene je z to barvno paletko presenetila moja draga prijateljica Manuela, ki točno ve, kdaj je pravi čas za spremembe; nekaj novega, nekaj modernega, svežega, nekaj kar bo spet spremenilo moj zunanji izgled… Hvala, si dosegla svoj namen. ?
V paketu je 12 kosov barv, ki so čudovite, zraven so priložene rokavice za samo uporabo. In kar je najvažnejše, da upoštevamo navodila in ne kar nekaj po svoje pacamo! Barve so varne za nanos (kupujemo preverjeno in varno). Ampak kljub temu ti lahko prinesejo tudi nezaželjene posledice, kot so suhi lasje ali prebleda barva, če se seveda zadeve ne lotiš pravilno. Koraki so preprosti, zato priporočam, da jih upoštevaš. ? S hitrimi in kratkimi navodili bom navedla šest pomembnih korakov, ki ti bodo v pomoč pri ustvarjanju optimalne barve las!

Navodila/Uporaba:
1 korak: uporabi priložene rokavice in zaščiti svoja oblačila z brisačo ali ogrinjalom.
2 korak: izberi dele las, ki jih želiš pobarvati.
3 korak: navlaži dele, ki jih želiš pobarvati z vodo. Voda namreč poskrbi, da se barva bolje oprime las.
4 korak: nanesi kredo od zgoraj navzdol. Močneje nanesi, močnejši bo rezultat.
5 korak: lase pusti posušiti na zraku. Ne uporabljaj sušilnika za lase, ker lahko kredo razpiha.
6 korak: obarvane lase zapečati s sprejem za lase, z likalnikom ali kodralnikom za lase.

Kredo nanašaj na čiste lase. Odstrani vse izdelke za oblikovanje las (gel, vosek,..).  Nato pramen primi ravno, ne zvijaj, in po njem gladi s kredo samo v smeri rasti las (navzdol). Trajalo bo malo dlje, ampak rezultat bo veliko lepši in bolj gladek. Najbolje je, da krede nanašaš samo na konice las, barvanje po celi glavi ne priporočam. Nanašanje kred na koren las bo lase zelo izsušil. Konice pa lažje prenesejo kakršnekoli posege v lase. Po končanem barvanju, lase narahlo razčesi z mehko krtačo samo po površini las, da odstraniš odvečno kredo in prah.

1aa-ahaarcolors-1

SO  BARVNE KREDE VARNE?…
da, ne poškodujejo las
da, ne vsebujejo alergenih sredstev
da, ne vsebujejo škodljivih substanc
da, niso trajne, ampak začasne barve, ki se ne vsedejo v sam las in s 1. pranjem se sperejo, ko to želiš.

Odstranjevanje/Spiranje krede:
Kot običajno si umij lase s šamponom in balzamom za lase. Nato skrtači lase, da odstraniš čim več krede z las. Priporočljivo je, da uporabiš masko in tako preprečiš kakršnokoli uničevanje las, sploh če misliš krede uporabljati redno. Pri mojih kredah VIXEN HAARKREIDE PASTEL, proizvajalec navaja, da obarvanost ostane 1-5 umivanj las. Če imaš predhodno obarvane ali porozne lase, lahko traja tudi do 10 umivanj las. Pri meni ni bilo tako, že po prvem umivanju se je spralo veliko. Je pa res, da nisem naredila močnejši nanos, za daljšo obstojnost. ? Kreda ni primerna za podaljške las in umetne lase!

Ali ste pripravljene za hitro spremembo frizurce? Ja! Zagotovo bodo tvoje lase barvni prameni postavili v središče pozornosti… ?

O avtorju