Članki bloga

Ko jesen zadiši po zeliščnem razvajanju kože • Herba Slovenica

Ko jesen zadiši po zeliščnem razvajanju kože • Herba Slovenica

Naravna kozmetika, Nega telesa, Podpiram slovensko

Letos je jesen prečudovita, topla in barvita. Podarila nam je lepe sončne dni, ki so nas spremljali ves oktober in se nadaljujejo v november.
Ni lepšega, ko se prebudim, me osveži in prebudi jutranji hlad. Nato sonce prepodi meglice, posuši travo in me vabi na sprehod po bogati, šumeči preprogi, modrega neba… se prepustim sončnemu objemu. Ali ni čudovito?

V jeseni pa znova nastopi čas, ko pripraviš kožo na nove vremenske razmere, se razvajaš v bogatih kopeli v družbi negovalnih mazil in losjonov, razkošne pene, dišečih svečk,…
Te zanima? …Imam res lepo novičko;

               Spet nekaj novega in svežega na mojih domačih poličkah in blogu…
To jesen/zimo je Herba Slovenica poskrbela za naravno razvajanje moje kožo.  Mmm… diši po zeliščih… Obožujem te vonje, kozmetiko z vrta in s travnika. Za povrh pa še zelo rada podprem lokalne izdelke.


Kdo so Herba Slovenica?…
Herba Slovenica je družinsko podjetje, ki izdeluje popolnoma naravne kozmetične izdelke iz 99% slovenskih surovin. Izdelki so narejeni izključno iz ekoloških certificiranih sestavin.
Kozmetika temelji na zeliščih pridelanih v lastnem vrtu ali nabrana v neokrnjeni naravi, ekološko oljčno olje iz slovenske Istre z geografskim poreklom, ter ekološki čebelji vosek. Izdelki so zaradi popolnoma naravne in ekološke sestave namenjeni negi vseh tipov kože.

  • V izdelkih prav tako ni sestavin živalskega izvora, razen teh, ki jih proizvedejo živali same, kot je recimo čebelji vosek.
  • Poleg načela ekološke predelave so se zavezali tudi načelu lokalnosti in trajnostnega razvoja, zato so se odločili za lokalne dobavitelje.
  • Veliko pozornost namenijo embalaži, uporabijo izključno stekleno embalažo – le ta je najčistejša in jo je možno reciklirati.

Mazila izdelana z ljubeznijo…
Mazila so izdelana iz ekološkega oljčnega olja iz Slovenske Istre z geografskim poreklom, različnih zelišč in ekološkega čebeljega voska. So zelo bogata in primerna za nego vseh vrst kože, še posebej za občutljive kože, saj ne vsebujejo sintetičnih sestavin, emulgatorjev, konzervansov, večinoma tudi eteričnih olj.

Mojih pet mazil v vsakodnevni negi…
Mazila lahko uporabljam tako za nego obraza kot nego telesa na sploh. Kratki opis:

  1. Eko smilj-šipkovo mazilo – zaradi močnih sposobnosti obnavljanja kože pomaga upočasniti nastajanje gub. Primerno za pordelo in občutljivo kožo.
  2. Eko mazilo z vrtnicami – za suho, zrelo kožo, deluje antiseptično in regenerativno.
  3. Smrekovo mazilo – blagodejno deluje na suho in izsušeno kožo. Primerno za sproščujočo masažo.
  4. Eko mazilo sivka-roženkravt – blagodejno deluje na suho kožo.
  5. Eko mazilo propolis – priporočljivo za nego suhem občutljive, k alergijam nagnjene kože (dermatitis, luskavica).


? tyasha marcelly

Se kmalu javim kako se obnesejo izdelki in nato povem svoje mnenje.
Čudovito pa je tudi to, da sem lahko del te zgodbe, saj mazila vsebuje blagodejne sestavine, ki bodo pomagale koži povrniti in ji zagotoviti tisto, česar ji primanjkuje.

V spletni trgovinici najdeš širok razpon kozmetičnih izdelkov – mazil, hidrolatov, trdih mil, olj, zobnih past,… Ponudbo pa so še dopolnili s prvimi slovenskimi ekološko certificiranimi oljnimi parfumi, tekstilnimi in lesenimi izdelki, kot so milniki in svečniki, svečkami iz bio čebeljega voska in kozmetičnimi torbicami. Pokukaj ‣ herbaslovenica.si.

Lepo bodi in uživaj v tvojem novem razvajanju,?

O avtorju