Članki bloga

Shujševalna kura: Indijski trpotec ? Bioforma

Shujševalna kura: Indijski trpotec ? Bioforma

Vadba, Zdrava prehrana

Podjetje Bioforma sestavljajo ekipa marljivih in pridnih sodelavcev, ki se s skupnimi močni trudijo, da iz dneva v dan dodajajo v prodajni program izdelke, ki pripomorejo k zdravemu in vitalnemu življenju. Trenutno boste naši v spletni trgovini že več kot 500 izdelkov. Tako iz dneva v dan skrbijo za ugodne in dostopne cene prehranskih dopolnil, na tedenski ravni dodajajo tudi nove izdelke.

KAJ JE INDIJSKI TRPOTEC?
Indijski trpotec (Plantago ovata, psyllium) je že od davnih časov poznana rastlina, ki izvira iz Irana in Indije in jo tam dandanes tudi največ gojijo. Uporabni del rastline so lupine semen, ki se zgolj te uporabljajo za naravno podporo pri prebavi. Uživamo jih zaradi tega, ker tvorijo čudovito sluz. Pri nas ga ljudje kupujejo kot pomoč, ker vsebuje veliko količino vlaknin, ki naravno podpirajo:

? urejanje prebave,
? spodbujajo izločanje odpadnih snovi,
? proti apetitu.

NA TESTU: INDIJSKI TRPOTEC

SESTAVINE IN UPORABA
Lupine semen vsebujejo izredno veliko vlaknin. V vodi raztopljene vlaknine ustvarijo sluz, povečajo volumen, ob stiku z tekočino nabreknejo in nastane gelu podobna snov, ki dobro vpliva na prebavo in presnovo. v črevesju nabreknejo in tvorijo želatini podobno maso, ki že zaradi samega volumna nežno čisti stene črevesja. Uživanje semen indijskega trpotca, pomešanih v vodi ali kateri drugi tekočini, se torej priporoča pri omejenih zdravstvenih težavah oziroma kot preventiva, kajti če nas nič od naštetega ne pesti, je to znak, da smo dobro poskrbeli za svoje zdravje. Semena indijskega trpotca vmešamo tudi v kakšno bolj redko kašo, ki smo jo pripravili iz različnih vrst sadja. V majhnih količinah ga lahko uporabljate tudi pri pripravi presnih tortic, saj dobro zgosti preredko pripravljeno kremno maso.
Sestavine: 100% Plantago ovata (Indijski trpotec oluščki).

Ne pozabite: Poskrbeti moramo za hidriranost in redno vadbo. Odlična pomoč je indijski trpotec, ki skupaj z vodo v telesu ustavri »čistilno« gobo, ki nase po prebavnem traktu poveže strupe in jih odnese ven iz telesa.
1AA.TRPOTEC
MNENJE/OCENA
Dandanes imamo že zelo veliko izbiro izdelkov, kateri pripomorejo, da se znebimo določenih težav, a le redko najdemo “tapravega”, s katerim smo resnično zadovoljni. In vsake toliko časa se na tržišču pojavi nova stvar, v upanju, da nam bo pomagala shujšati in doseči lepo postavo. Ni pa edina težava kilogrami, vse več imamo ljudje težave tudi s prebavo, do česar prihaja zaradi stresnega načina življenja, premalo vode in zaradi neprimerne hrane, ki vsebuje veliko premalo vlaknin. Psyllium je odličen dodatek za boljše počutje, saj vsebuje vsebuje vpojne vlaknine, ki zmanjšujejo apetit, čisti organizem in izboljšuje prebavo. Na testu: uživam BIO Psyllium ali indijski trpotec, ki  je ena najbolj topnih vlaknin. Moja prebava je z rednim uživanjem trpotca veliko boljša, kot tudi samo počutje. Super! Mogoče me je sprva zaskrbela hranilna vrednost, ampak zdaj vem, da čisto odveč. Ne boste se zredili!
Uporaba je preprosta, če jo skladno z navodili uživamo. Zelo pomembno pri uživanju indijskega trpotca pa je, da zraven pijemo dovolj tekočine, kadar se odločimo za kuro, s katero želimo očistiti črevesje. Indijski trpotec je vir čistih vlaknin. Vlakna, ki jih vsebuje so težko prebavljiva ter zato ostanejo dlje v prebavnem traku s tem pa stimulirajo živčne končiče v črevesju, kar pospešuje peristaltiko. Več o izdelku, si lahko prebete na spletni strani ⏭ Bioforma.
Shujševalna kura: popijem 1 do 2 čajni žlički trpotca pomešanega z vodo vsaj pol ure pred vsakim glavnim obrokom.
Priprava: na tešče zjutraj ali zvečer pred spanjem zmešam 1 do 2 žlici (čajna žlica) z 250 ml mlačne vode, pustim da vlakna nabreknejo ter vse skupaj popijem. Jaz ga uživam z veliko količino vode, za boljši okus pa ga lahko uživate tudi s čajem, sadnimi sokovi ali ostalimi napitki. Dodajate ga lahko tudi v hrano, kot so jogurt, kaša ali juhe.
Hranilna vrednost na 100 g: Energijska vrednost:176 kcal, maščobe 0.6 g, ogljikovi hidrati 0.1 g, beljakovine 1.6 g, vlaknine 86.5 g.

cena: 150g = 5.95€

Sem zadovoljna uporabnica Indijskega trpotca, ker pozitivno vpliva na mojo prebavo in zmanjšuje občutek lakote.  Rezultati so tudi opazni na tehtnici. ? Jem zdravo hrano, nikakor pa indijski trpotec ne sme bit nadomestek za zelenjavo, sadje ipd. Samo dodatek k temu. Indijski trpotec še ni najbolj poznan v Sloveniji, ampak zadnje čase se vse več piše o njem. Sama sem ga zasledila v enem športnem članku in bila zainteresirana, da ga preizkusim.  V sodelovanju z Bioformo ga veselo testiram. Nad rezultati sem navdušena. ?

Indijski trpotec je zakladnica vlaknin! Da bo vaša shujševalna kura res učinkovita, hitro skok na ⏭ BioformaBe Healthy.

O avtorju