Članki bloga

Zdrav zajtrk za boljši začetek dneva… ? Nutrisslim

Zdrav zajtrk za boljši začetek dneva… ? Nutrisslim

Vadba, Zdrava prehrana

Zdrav zajtrk je najboljši in najpomembnejši začetek dneva, na katerega enostavno pozabimo. Razlogov za izpuščanje zajtrka je veliko in eden od razlogov je jutranje pomanjkanje apetita, največ pa je zagotovo pomanjkanje časa. Predstavljam vam idejo za zdrav zajtrk, za hitro in zdravo pripravo, pri katerem ne boste potrebovali veliko časa.

Z NUTRISSLIM ZA LEP ZAČETEK DNEVA…
STOP izgovorom: “Zjutraj nismo lačni.” ? Manj zvečer in zjutraj več… Vedno se najde primerno živilo, ki vsebuje vsa pomembna hranila, ki jih potrebujemo  in bo za nas tudi okusno. Z izpuščenim zajtrkom si porušimo celoten ritem prehranjevanja. Zakaj?… Izpuščen zajtrk telo občuti kot pomanjkanje, vse to pa občutimo kot pomanjkanje energije. Zato za svoje telo naredimo veliko, če že zjutraj zaužijemo zdrav obrok in s tem pripomoremo tudi k večji delovni storilnosti, saj tako kot naše telo tudi naši možgani zjutraj potrebujejo hrano.  ? Izdelki Nutrisslim so najboljša ideja za hiter in zdrav zajtrk. Več si še lahko preberete v sorodnem članku ⏩ Bio Musli za čiščenje telesa.

NA TESTU: Bio Šport Musli 350g
Kombinacija treh polnovrednih zrn in pozorno izbranega sadja ter semen naredijo ta musli odlično formulo za aktiven življenski slog. Formuli smo dodali granolo iz kaljenih semen, ki poskrbi za hrustljavost. Nadvse slastne fige in marelice pa bodo v ustih pustile sladkast okus, ki se mu ne boste mogli upreti. Ste vedeli, da so fige bogat antioksidant? Antioksidanti nas ščitijo pred oksidativnim stresom ter povečajo absorbcijo hranil v telo.
Musli za aktiven življenski slog je brez dodanih sladkorjev in vsebuje samo naravno prisotne sladkorje iz sadja. Formula je bogata z vlakninami, katere prispevajo k boljši prebavi.
Sestavine: Ovseni kosmiči, pšenični kosmiči (pšenica, izvleček ječmenovega slada), figa, sončnična semena, marelica, ajda, granola iz 4 kaljenih semen (ajda, sezam, sončnično seme, laneno seme, fige, rozine marelice), chia semena, maca v prahu. Vsebuje sezam in naravno prisotne sladkorje.

NA TESTU: Bio Čokoladna Granola 320g
Za vse čokoladne odvisneže so pripravili nadvse slastno, a zdravo granolo. Kombinacija ovsenih kosmičev, presnega kakava v prahu, ekstra deviškega kokosovega olja, kokosovih lističev, koščkov temne čokolade s 70% deležem kakava, chia semen in mandljev v eni granoli, ki je pečena po tradicionalnem receptu. Za sladkobo so dodali agavin sirup in sladkor kokosove palme.
Sestavine: Ovseni kosmiči, kakav v prahu, ekstra deviško kokosovo olje, agavin sirup, sladkor kokosove palme, kokosovi lističi, temna čokolada s 70% deležem kakava, chia semena, mandlji.

MNENJE/OCENA
Do lepše postave pred poletjem? ja! Vsi se ukvarjamo z željo, da bi pred poletjem v čim krajšem času naredili nekaj zase in za lepšo postavo. Nikar ne začnimo brezglavo stradati in se maksimalno rekreirati, saj si bomo prej škodovali kot naredili kaj dobrega. Zato naj bo prehrana čim bolj pestra in naj vključuje različna živila. Zdravo prehranjevanje naj postane vaš spontani del načina življenja in hkrati vsakodnevni užitek.
Za start dneva z Musli Bio Šport, ki je namenjen športnikom in rekreativcem in vsem tistim, ki obožujete kombinacijo semen, zrn in suhega sadja. Ker se tudi sama dnevno ukvarjam z športom, se moj dan prične z zdravim zajtrkom. Musli Bio Šport mi je všeč, ker nima dodatnega sladkorja in je obogaten z koščki sadja in semeni. Zelo okusen! Pripravim si ga na več načinov, z kombinacijo sadja ali prelijem z jogurtom (osebno mi je najljubši navadni jogurt). Je hitra in preprosta priprava, brez kuhanja. Lahko si jo vzamete s sabo v službo in enostavno jo zmešate s mlekom ali z jogurtom in obrok je pripravljen. Dober tek!

Musli so najbolj priljubljena izbira prav zato, ker so pripravljene tako hitro in enostavno. Če še vedno vztrajate pri žitaricah, so najboljša izbira polnovredna žita. Dobra izbira je Bio Čokoladna Granola. Ta vsebuje predvsem kombinacijo ovsenih kosmičev, semena in presnega kakava v prahu. Če dodamo še nekaj suhega sadja, bomo dobili dobro oskrbo z energijo. Zelo me je presenetil okus, bolje rečeno sama čokolada. Ker nisem sladkosneda, sem bila prepričana, da mi bo vse skupaj presladko. Ampak ne, navdušena, ker je sladko ravno v pravi meri in po vrhu vsega še zelo okusno. 
Če bomo pojedli zgolj eno porcijo na dan, bomo pokrili dnevne potrebe po vlakninah. Ne le za zajtrk, je idealen posladek za vse, nasitil nas bo med obroki in pred spanjem, za tiste, ki morete zaspati lačni. Prelijemo ga lahko z mlekom ali zmešamo z jogurtom. Z nekaj kuharske spretnosti, pa ga tudi lahko vmešamo v pecivo, palačinke,… Zanesite se na svoj okus! Zdrava hrana ne sme postati sinonim za prisiljeno in neokusno hrano. ☺

Izbira je vaša. Če vam je všeč takšna (moja) ideja in če verjamete v zdrav način življenja, hitro skok v spletno trgovino, kjer najdete zdravo prehrano  ⏩  Nutrisslim ali Facebook stran ⏩ Nutrisslim Slovenija.

O avtorju