Članki bloga

L’OCCITANE

L’OCCITANE

Lepota

Sivko so poznali že 2500 let nazaj. V tistem času so jo uporabljali predvsem za odišavljenje prostorov in kopeli. V srednjem veku so že ugotovili, da je uspešna proti odganjanju mrčesa zaradi močnega vonja, zato so se z njo borili proti ušem. Od 15. stoletja naprej pa so jo začeli končno uporabljati za dišeče parfume in kolonjske vodice.

Sivka je bila ena prvih cvetlic, ki jih je destiliral Olivier Baussan, ustanovitelj L’OCCITANA. Ta znamenita dišavnica, ki ji v Provansi pravijo tudi ‘modro zlato’, je aromatičen poklon južni Franciji. Je dišeča duša provansalske pokrajine, sad spoštljivega dela. Sivka že od nekdaj znana kot naravno zdravilo.

LAIT CORPS BODY LOTION – Sivkino mleko za telo

Združuje sproščajoče lastnosti sivke s hranilnimi lastnostmi karitejevega masla. Bogata tekstura se zlahka in popolnoma vpije ter naredi kožo mehko, prožno in jo prefinjeno odišavi. Vsebuje eterično olje prave sivke AOP.

Mleko nanesem po prhanju, ker me svež vonj prave sivke pomirja in name deluje pomirjevalno in sproščujoče.  🙂 Kombiniram z gelom. Sivkina kopel je še posebej priporočljiva za večerne kopeli, (zasluženo po napornem dnevu) ker krepi imunski sistem in zdravi prehlad.

GEL DOUCHE SHOWER GEL – Sivkin gel za prhanje

Sivkin gel za prhanje je obogaten z eteričnim oljem prave sivke , nežno in brez izsuševanja očisti kožo in jo prefinjeno odišavi s svežo dišavo.

                                    KOPELI IN MASKE

Že stari Rimljani so v kopeli dodajali sivkino olje. Če želite zares uživati, potem si dodajte v vročo kopel žlico medu, sladko smetano, morsko sol in 5 do 10 kapljic olja. In se prepustite uživanju… 🙂 Tokrat vam nisem predstavila eteričnega olja, ki ga redno uporabljam za kopel, ker me sprošča in zdravilno vpliva na mojo kožo. Najprej kad napolnim s toplo vodo, pred kopanjem pa vanjo kanem  od 5-10 kapljic eteričnega olja in dobro premešam. POZOR:  paziti morate, da v kopel ne kanete preveč kapljic, saj to lahko povzroči srbečico in rdečico. 😉

Img_1070

Zasledila sem dober recept maske za zrelo kožo (obraz),  iz sivkinega olja, ki  so zelo priporočljive. Poskusite! 🙂

Potrebujete:

    • 1 majhno banano
    • 1 žlico olivnega olja
    • 1 žličko medu
    • 1 kapljico sivkinega olja

Image3

Vse sestavine zmešajte v gladko zmes, jo nanesi na obraz in pusti delovati 20 minut. Potem jo izperi z mlačno vodo. 🙂 Ste vedele, da obstaja več vrst sivke; prava sivka se imenuje Lavandula Officinalis, najbolj razširjena pa je širokolistna sivka. Nisem pa vedela, da obstaja strupena, tako imenovana španska sivka, in se uporablja v kozmetiki  za zmanjševanje strij. Na trgu je veliko sivkinih nadomestkov, na katere je fajn, da ste  zelo pozorne. V glavnem meni so poznane: navadna, prava in ozkolistna. 🙂

O avtorju