Članki bloga

Mala šola ličenja z senčili

Mala šola ličenja z senčili

Lepota

Nakup lepega in modnega senčila je samo prvi korak do brezhibnega videza. Da pa bomo dosegle popoln videz oči, pa se moramo kot prvo naučiti kako pravilno nanesti in pri tem upoštevati tudi nekaj zakonitosti barvnega kombiniranja. Sodobno ličenje ne narekuje strogih pravil igre, vendar, če ne želimo izgledati kot klovn je treba dobro upoštevati naslednje:

Katere barve so primerne za tvoje oči:
? modre oči
Primerni so bolj rožnati odtenki in tudi vijolični. Nikakor ❎ pa jih ne kombinirajte z modro barvo. Namreč modra barva je prepovedana, vse preostalo je dopustno. Ker modre oči veljajo za nekaj posebnega, jih ponosno poudarite, a verjemite, da tega ne boste dosegle z nanosom modrega senčila ali modre maskare. Kaj se zgodi, če je nanos modre: modra se v enaki modri izgubi in vaše oči tako ne bodo izstopale. Zato raje izberite kontrastne barve. In kakšne so priporočljive barve: lahko kombiniramo s toplimi toni, saj bodo v kontrastu z vašimi modrimi očmi dobra kombinacija, ki bo pritegnila poglede. Primerni so vsi odtenki rjave barve, zlata in marelična. Tudi sence v sivih in vijoličnih barvah se dobro obnesejo. Za tiste malce bolj drznejše , pa poskusite divje barve, kot sta oranžna in rožnata.
zelene oči
Zelenim se najbolj podajo rjava, bakrena in rdečkasta barva senčila. Spet previdno opozorilo, zelenooke bi se morale izogibati zelenim senčilom, raje posegajte po rjavih tonih. Izberite barvo, ki dopolnjuje vaše oči in dajo kontrast zeleni barvi. Najbolj boste svoje lepe zelene oči poudarile s senčili na bazi opečnato rdeče in vseh odtenkov vijoličaste. Če pa boste želete eksperimentirati s svetlečimi kovinskimi barvami, raje izberite bronaste in zlate tone ter se izogibajte srebrnim in modrim barvam senčila, ki na zelenih očeh ne delujejo dobro.
? rjave oči
Rjava barva oči je nevtralna in se poda k vsem barvnim odtenkom senčil. Za razliko od prvih dveh (modrih in zelenih), pri rjavih ni omejitev. Rjave oči so tako rekoč univerzalne in prenesejo vse. ☑ Predvsem barve, ki so na drugih barvah oči zahtevnejše, kot so na primer modra in zelena senčila, so na rjavih videti krasno. Torej lahko lastnice rjavih oči brez skrbi preizkušate senčila v vseh odtenkih in maskare vseh barv. Če pa želite oči zares poudariti, uporabite naslednje pravilo: hladne barve v modrih in zelenih tonih za bolj globok pogled, rožnate in rdečkaste tone pa za vtis mehkobe.
Pogled bo bolj zapeljiv, če jih osenčite z bronastimi, čokoladnimi in vijoličastimi odtenki. Na notranji kotiček očesa nanesite senčila v svetlejših odtenkih, kot so bež, bledovijoličasta in v barvi breskve. Na zunanjem kotičku očesa pa uporabite senčila v odtenkih vijoličaste, bledovijoličaste, indigo in sive.

Dior Glowing Gardens Spring 2016 Collection

Kombinacija senčil z barvo oblačil že dolgo ni več lepotna zapoved. Prilagajte samo barvi očem

Pogoste napake, ki jih delamo pri nanosu so: če ni pravilen nanos senčila na vekah,  lahko postane igranje z močnimi in temnimi barvami zelo nevarno. Zlato pravilo pravilnega ličenja je postopno dodajanje barv. Zato si vzemite čas in eksperimentirajte, pri tem pa upoštevajte še nekaj preprostih navodil:
❇ temna senčila vedno nanašamo na zunanjo stran vek, svetlejša na notranjo – tako je pogled bolj odprt. Ta tehnika je nujna za ženske, ki imajo oči bolj skupaj. Temno senčilo sicer lahko nanesemo tudi na notranjo stran vek, ampak se moramo zavedati, da bomo s tem pogled zaprli, zato je ta tehnika bolj priporočljiva pri ženskah, ki imajo oči nekoliko bolj narazen. Barve nikoli ne nanašamo po vseh vekah čisto do obrvi, sicer boste res videti, kot da vas je nekdo udaril na oko. Zato med obarvanimi vekami in obrvmi pustite malo prostora. Pazite, da ne boste ustvarile preveč grobih barvnih linij, s čopičem in s prsti lahko poskrbite, da bodo prehodi med barvami mehkejši. Na spodnjo veko lahko nanesete tanko črto senčila, vendar pazite, da se vam ne bo potreslo na predel podočnjakov. Če boste senčilo po nesreči razmazali, lahko to popravite z osvetljevalcem, a vedno na koncu.
V notranji kotiček ob nosni kosti s širokim čopičem nanesite svetlo senčilo z bleščicami, kar pripomore k učinku večjih oči.Če nimate občutljivih oči, lahko z belo barvico pobarvate tudi notranjo linijo spodnje veke, tisti tanek rob med trepalnicami in očesom. Zaradi tega so oči videti večje, vendar ne pretiravajte, sicer bo videti smešno.
Prvo pravilo za majhne oči je, da ne nanašate črtala po vsej liniji okoli oči. Pozabite na zadimljen videz črno obrobljenih oči okrog in okrog – za majhne oči je najprimernejša tanka črta, ki se začne šele od polovice očesa in navzven, na koncu pa je rahlo podaljšana in privzdignjena. Tako bodo vaše oči videti širše. Črto nekoliko zabrišite s čopičem, kajti mehke linije se majhnim očem bolje podajo. Za bolj dramatičen pogled lahko narišete tudi zabrisano črto ob spodnjih trepalnicah, vendar samo na zunanji strani in rahlo podaljšano.

Img_1482

V tem članku pa moram še omeniti moji dve novi pridobitvi: ESSENCE – smokey eyes set vsebuje tri barvne odtenke, ki naredi smokey eyes look že v nekaj preprostih korakih. ✔ Majhna prikupna emabaža je idealna za vsako žensko torbico. Priložen je dvojni aplikator z gobico. Ja punce, zato jo morate enostavno preizkusit. Ker se bliža pomlad, sem izbrala nežne, cvetlične odtenke. In smokey eye pencil. Navdušena nad barvami. 🙂

O avtorju