Članki bloga

SREBROSEPT ? Higiena ust in grla.

SREBROSEPT ? Higiena ust in grla.

Naravna kozmetika, Nega telesa

Higiena ust ne obsega le čiščenja zob, ampak celotne ustne votline. Čeprav si zobe morda krtačimo vsakodnevno, pa še ne pomeni, da se v naši ustni votlini ne nabirajo bakterije, ki lahko vodijo ne le do bolezni dlesni, temveč močno vplivajo tudi na splošno zdravje.

ZAKAJ JE POMEMBNA USTNA HIGIENA?…
V ustni votlini imamo ogromno, na stotine milijonov različnih mikroorganizmov, ki se lepijo na zobe in dlesni. O vzroku ustnega zadaha obstajajo številna napačna prepričanja. Tako ne drži, da slab ustni zadah izvira iz pljuč ali želodca, da ga imamo zaradi slabe prebave, da ga temeljitejše umivanje zob odpravi in da ga lahko prekrijemo z žvečilko. Ustni zadah je neprijetna težava, ki je le redko posledica hujših bolezni ali slabe higiene. Običajno se pojavi zaradi oblog na jeziku, žrelu ali požiralniku.

NA  TESTU: SREBROSEPT – SPREJ ZA GRLO IN USTA 50ML
Srebrosept sprej za grlo je namenjen za nego in vzdrževanje higiene ust in grla. Redna uporaba proizvoda zmanjšuje nastanek kariesa, osvežuje dah in odstranjuje neugoden zadah, ki nastaja zaradi razvoja bakterij. Eterična olja žajblja in mete imajo protivnetno delovanje, zato se uporaba spreja priporoča pri vnetju grla in dlesni. Koloidno srebro v kombinaciji z eteričnimi olji deluje tudi antimikrobno. Sprej se lahko vsakodnevno uporablja za higieno ustne votline, zmanjšuje nastanek kariesa in infekcij. Več o njihovih izdelkih si lahko prebereš ⏩ Moč MAXLAB naravne kozmetike.

Ustnega zadaha zelo verjetno ne bomo imeli, če bomo upoštevali:
• skrb za stalno ustno in dentalno higieno (redno umivanje zob, uporaba zobne nitke, redno ščetkanje oziroma čiščenje jezika);
• redni obiski pri zobozdravniku: vsaj dvakrat na leto;
• opustitev kajenja in pitje veliko vode, saj s tem preprečimo suhost ustne votline;
• uporaba ustnih vodic in sprejev, za boljši in sveži zadah;

1aa-asrebrosept-2

MNENJE/OCENA
Zadah je lahko velika težava, vendar ne samo pri poljubljanju, temveč tudi v vsakodnevni komunikaciji. K sreči se je proti tej težavi možno boriti. Med vzroke za zadah spadajo še tudi slaba ustna higiena ( bakterijskega razpada organskih snovi v ustih), vnetje obzobnih tkiv, vnetje dlesni in izcedek iz nosu po zadnji strani žrela.
Redno umivanje zob ni zagotovilo za odpravo ustnega zadaha, saj z navadnim krtačenjem in nitkanjem ne moremo odpraviti vse nesnage, ki se nabere na zobeh. Veliko je načinov, s pomočjo katerih se želijo ljudje spopasti s slabim zadahom, a delujejo le začasno, Težava s slabim zadahom postane še toliko večja, ker se je večina niti ne zaveda, saj se ljudje navadimo na stalno prisoten vonj in ga več ne dojemamo kot smrad.

Srebrosept je moj najljubši sprej za grlo, ki je zmeraj v moji torbici in res deluje … Uporabim ga takoj, ko začutim, da se v grlu nekaj razvija. Uporabljam ga čisto po občutku, včasih celo na 15 minut, čist odvisno kaj zaužijem. Priporočam! Sprej je majhen in ga je mogoče nositi povsod in paše v vsako torbico, kot šminka. Zakaj jaz priporočam in dajem prednost spreju Srebroseptu?!… Zato, ker uporaba ustnih vod in žvečilnih gumijev je sicer začasna, kratkotrajna, zmanjša res ustni zadah, ampak ne odstrani pa njegovega vzroka, sprej pa daje svežino in je prijeten za okolico in nas.
O ustnem zadahu govorimo takrat, kadar se slab vonj iz ust širi vsak dan in ne mine niti po umivanju zob. Velika in pogosto nevšečnost ljudi. Priporočamo uporabo Srebrosept, ker vsebuje: koloidno srebro, destilirana voda, pantenol, eterična olja domače mete, žajblja, timijana in janeža. Ne vsebuje konzervansov, fluorida, umetnih barvil in okusov. Ni testirano na živalih. Uporabe ne priporočajo nosečnicam, doječim materam ter otrokom do 12.leta, zaradi vsebnosti eteričnega olja žajblja in janeža.

Uporaba: Pred uporabo vsebino pretresemo. Apliciramo tri doze spreja naenkrat v grlo, usta ali dlesni. Doziranje ponavljamo nekajkrat na dan, 10 minut po tem, ko doziramo ne pijemo, ker sicer vsebino pogoltnemo in posledično ne bo delovalo lokalno.

ocena: 5/5 ★
cena: 11.30€ 50ml

Zaradi slabega zadaha nam je lahko sila neprijetno. S preprostimi triki ga lahko sedaj odpravimo z sprejem Srebrospet, ki ga najdete v spletni trgovini ⏩ ?SANOMAR v skladu z naravo, da pa boste prvi obveščeni o novostih in ugodnostih, skok na Facebook stran ⏩ SanoMar, v skladu z naravo.

Adijo neprijetnemu zadahu in pozdrav svežini v ustih!

O avtorju