Članki bloga

Pomirjajoči vlažilni čistilni gel z okrepljenim vlaženjem ? Sensibio Gel Moussant

Pomirjajoči vlažilni čistilni gel z okrepljenim vlaženjem ? Sensibio Gel Moussant

Naravna kozmetika, Nega obraza

Koža je naš največji organ, ki pri odraslem človeku meri okoli 2m2.  Predstavlja bariero, ki je v neposrednem stiku z okolico, njene najpomembnejše naloge pa so varovati telo pred poškodbami, agresivnimi vplivi iz okolja, UV sevanjem, hkrati pa je prva in najpomembnejša obramba pred bakterijami in virusi.

Novosti iz laboratorija BIODERMA…
Za vse tiste, ki obožujete čistilne izdelke, ki se izpirajo, a se bojite, da vam bo izsušilo kožo ter za vse tiste z občutljivo kožo, ki do sedaj niste upali niti pomisliti, da bi za čiščenje kože uporabljali izdelek, ki se izpira, je tukaj rešitev – Sensibio Gel Moussant, pomirjajoči vlažilni čistilni gel z okrepljenim vlaženjem.
Laboratorij Bioderma je svojo pozornost namenil čiščenju občutljive kože, ki pomaga pri odstranjevanju nečistoče iz okolja ter ostankov naše kože (potenje, luščenje odmrle kože,…). Ti izdelki so prva pomoč pri čiščenju občutljive kože, ki jo hkrati tudi ščitijo pred izsušitvijo, saj vsebuje biorazgradljivi sestavini, ki sta izjemno nežni in temeljito vlažita kožo:

⚫ Amfoterična sestavina iz rastlin je oblikovana za največjo varnost ter spoštuje fizološko neokrnjenost kože in sluznih membran.

⚫ Nežna anionska sestavina pridobljena iz aminokisline je idealna za občutljivo kožo, saj jo že med uporabo in po njej naredi mehko. Po nanosu kožne encime loči na dva dela: proste maščobne kisline, ki so koristni za kožno bariero in sarkozin ter aminokisline, ki ohranjajo naravno kislost kože.

1aa-agelmoussant-1a

NA TESTU: Sensibio Gel Moussant
Sensibio Gel Moussant je zaradi svoje sestavine primeren za obraz in oči, saj jih ne draži. Nežno odstrani nečistočo in ličila, hkrati pa kožo že med čiščenjem intenzivno vlaži. Blaži in pomirja že razdraženo kožo in zagotavlja odlično toleranco.
Čistilni izdelek vsebuje površinske aktivne sestavine ali surfaktante, ki so amfifilne molekule z dvema deloma:
◾ en del je lipofilen (topen v maščobi) in privlači nečistočo
◾ drug del je hidrofilen (topen v vodi) in privlači vodo

OKREPLJENA KOŽNA BARIERA S POMOČJO IZJEMNO BOGATIH SESTAVIN…
Kokosov glukozid in gliceril oleat sta resnično hranljivi biomimetični sestavini, ki čistilnemu izdelku dajeta lastnosti, da lahko kožno bariero obnovi z izjemno vlažilnimi sestavinami. Ker so biomimetične sestavine podobne koži, okrepi kožno bariero, saj sestavine obogatijo poroženelo plast z lipidi.

Kokosov glukozid je neonski surfaktant pridobljen iz maščobnega alkohola, kokosovega olja in glukoze.
Gliceril oleat je nežna aktivna sestavina, ki kožo oskrbi z lipidi in jo pomirja. Pridobljen je iz maščobnega alkohola, sončničnega olja in rastlinskega glicerina.

Čistilni izdelki so lahko za občutljivo kožo izjemno agresivni, zato je pomembno, da izberemo čim bolj primernega.  Z redno uporabo neustreznega izdelka lahko temeljito spremenimo in poškodujemo hidrolipidni film, medtem ko nežen izdelek kože ne draži ter ohranja udobje in vitalnost kožne bariere.

1aa-agelmoussant

ZMANJŠA DRAŽENJE KOŽE IN POVEČA NIVO VLAGE V KOŽI…
Občutljiva, netolerantna koža je bolj razdražljiva kot normalna koža. Pojavijo se zbadanja, pregrevanje in srbečica. Občutljiva koža se prekomerno odziva na različne vrste dražljajev, ki pri neobčutljivi koži običajno ne sprožijo draženja, kot so: fizične (UV žarki, vročina, mraz, veter,…), kemijske (kozmetika, mila, voda, onesnaževanje,…), psihološke (stres, čustva,…) in hormonske (menstrualni ciklus…). Ta občutljivost je posledica zmanjšanja praga tolerance. Povrhnjica ima pri tistih z občutljivo, netolerantno kožo poškodovano barierno funkcijo, zaradi česar postane dehidrirana, to pa poveča možnost prodiranja potencialno dražečih elementov. Občutljiva, netolerantna koža pretirano proizvaja proste radikale in pretirano izloča citokline, vnetne molekule.

ZAKAJ JE POMEMBEN KORAK ČIŠČENJE KOŽE?…
Čista in zdrava koža predstavlja lepotni ideal. Zaradi neustreznega in nerednega čiščenja obraza, vsakodnevne uporabe ličil in onesnaženega zraka koža postane motna, utrujena in brez sijaja. Pojavijo se rdeče lise, zamašene pore in mozolji. V koži se posuši ravnovesje, postane razdražena in pretirano reagira na zunanje dražljaje.

MNENJE/OCENA
Jutranja in večerna nega vključujeta redno čiščenje obraza, ki predstavlja prvi in najpomembnejši korak do negovane kože. Sebum, nečistoča iz zraka, potenje in odmrle celice so zadosten razlog, da je kožo potrebno temeljito očistiti vsako jutro in pred spanjem. Lenoba je tista, ko zvečer rečemo, da smo preutrujeni, zato  nikoli ne sme biti razlog, da si kože ne bi očistili. Prav tako ne smemo nikoli izpustiti jutranjega čiščenja, saj je naša koža ponoči izjemno aktivna ter se zelo intenzivno obnavlja in razstruplja. Rezultat nočne aktivnosti kože je masten film, ki ga moramo zjutraj nujno odstraniti, sicer krema ne bo imela možnosti prodreti v kožo in opraviti svoje naloge.

Zame je izjemen čistilni gel, ker ima funkcijo, da kožo nežno, ampak temeljito očisti in navlaži. Čistilni gel ima super strukturo, se enostavno nanese na obraz in učinkovito odstranjuje ličila z obraza, pri tem pa ne draži predela okoli oči. Po uporabi je koža pomirjena in mehka. Pri nekaterih penah sem imela občutek, kot da se umivam z zrakom, pri dotičnem gelu Sensibio Gel Moussant pa imam dejansko nekaj pod prsti. Pena je zelo fina in daje pri umivanju prijeten občutek. Ko si umijem obraz, je na dotik prijetno gladek in ne povzroča kakršnih koli težav na moji koži. Za cel obraz zadostujeta dva skromna pritiska na pumpico.
Embalaža:  je super (plastenka s pumpico), ki enakomerno dozira izdelek. Vsebina plastenke pa mislim da kar traja in traja…

1a-asensibio-gel-moussant-3a

Prednost/Uporaba: je v tem, da za čiščenje kože ne potrebujemo vatiranih blazinic. Z nežnimi krožnimi gibi ga nanesem na vlažno kožo in ta se spremeni v peno. Temeljito se ga moramo izprati in kožo nežno osušiti. Primeren je za vsakodnevno uporabo, tako zjutraj kot zvečer, zaradi svoje strukture pa je izjemno nežen, saj ne vsebuje alkohola, je hipoalergen, neodišavljen, brez mila, parabenov in barvil.

ocena: 5/5 ⭐

Vse o izdelkih Bioderma si lahko ogledaš in naročiš na spletni strani Sophia.si. ali Facebook. Izdelki so tudi na voljo v vseh Lekarnah po Sloveniji.

O avtorju