Članki bloga

Objem mojih vrednot in ozvezdje dobrodelnosti L’Occitane

Objem mojih vrednot in ozvezdje dobrodelnosti L’Occitane

Lepota

Vrednote so pomemben del človekove motivacije in vse človekove osebnosti, prav tako pa imajo tudi same svoj osebnostni značaj in v našem življenju igrajo izjemno pomembno vlogo.
Vsi cenimo in vrednotimo različne stvari in različni pojavi imajo za nas različno privlačnost, vrednost, so bolj ali manj zaželeni. So vse kar cenimo, vse kar se nam zdi vredno, pravilno, dragoceno, pomembno. So nekakšen kompas, ki usmerja naše življenje.

»Vrednote so dar, ki jih ni mogoče kupiti, so bogastvo, ki ga je treba deliti«.

December je. Čas nakupovanja in obdarovanja, čas, ko vsi iščemo tisto nekaj, s čimer bi lahko obdarili svoje najbližnje.
L’Occitane en Provence vas vabi k odkrivanju domišljijskih, fantastičnih ozvezdij, okrašenih z darili in čudesi, v zelo posebni omejeni izdaji. Praznični barviti razigrani dizajn, ki ga je za L’Occitane ustvarila modna hiša Castelbajac Paris, predstavlja njihove vrednote in opominja, da z vsakim L’Occitanovim ljubkim ter praktičnim izdelkom podarjate veliko več, kot si predstavljate in s tem tudi naredite nekaj dobrega.

Podarjamo lahko veliko več, kot si predstavljamo…
Zakaj torej ne bi letos obdarovali drugače? … »Podarimo svoj čas, nasmeh, energijo… Izstopimo iz začaranega kroga “brezglavega” nakupovanje in izberimo obdarovanje, s katerim ne obremenimo okolja, recimo z nepotrebnim darilom, ki vse preveč nadomeščajo pristne medsebojne odnose.
Aktivna prisotnost pomagati tistim, ki to nujno potrebujejo in s tem naredimo dobro delo, polepšamo praznične dni ter pričaramo toplino v srcih.«

L’Occitane z vrednotami…
L’Occitanova DOBRODELNOST resnično dosega ljudi po vsem svetu. Za vsakim izdelkom stoji plemenita zaveza, saj:

  • Podpira organizacijo Union for Vision in njen program 10by20, katerega cilj je do 2020 preprečiti slepoto in slabovidnost 10 milijonom otrok pa vsem svetu;
  • sodeluje z mednarodno zvezo za varstvo narave in nevladnimi organizacijami za zaščito biotske raznovrstnosti;
  • od žensk iz Burkina Fasa odkupuje karitejevo maslo po načelih pravične trgovine in jim s tem zagotavlja ekonomsko neodvisnost;
  • z odkupovanjem lokalnih sestavin skrbi za svetlejšo prihodnost lokalnih prebivalcev

Ikonična kolekcija Karitejevo maslo v čarobni preobleki pripoveduje zgodbo o sodelovanju z Burkinčankami.

Omejena izdaja –  krema za roke s karitejevim maslom je obogatena s kar 20% karitejevega masla. Izvlečki medu, mandlja in kokosovega olja skupaj s karitejevim maslom zagotavljajo izjemno učinkovito nego.
Obožujem nežne in mehke dlani. Edinstvena formula z bogato kremasto teksturo naredi roke neverjetno mehke, nežne ter jih ovije s slastno dišavo. Roke povsem zaščiti, nahrani in navlaži ter se hitro vpije in za seboj ne pusti mastnega filma. Embalaža je v potovalni velikosti,  zato nam pogosto na potovanju še kako prav pride ali za domačo uporabo – v torbico.

MOJE VREDNOTE, KI ME DELAJO POSEBNO…

Zame so to cilji, stvari, ki jih cenim oziroma mišljenje o tem, kar je dobro in prav in za kar si je vredno prizadevati. Vsekakor k najpomembnejšim vrednotam sodijo družina, ljubezen, živa bitja, narava, delo, ki ga opravljam z veseljem, prijateljstvo, mir, zdravje…
Velikokrat pa pozabimo na tiste vrednote, ki so del našega socialnega življenja – sprejemanje sebe, strpnost, drugačnost, dobrodelnost.. vse te velikokrat niso dovolj prisotne v naših življenjih, nanje se ne osredotočamo dovolj  in jih predvsem pozabljamo. Vse to pa kali mir na svetu.

Drugačnost me bogati…
Vsak človek je drugačen od nekoga drugega. Vsak je nekaj posebnega. Tega se premalokrat zavedamo.
Jaz sem to, kar sem, cenim to kar imam, rada imam preproste, extra stvari (npr. kapo z velikim cofom ali gumijaste škornje z posebnimi motivi,…), Spoštujem vse kar me živo obkroža; naravo, rastline, živali, starejše ljudi…  to me dela drugačno, posebno, seveda v pozitivnem smislu.

Sem ustvarjalna…
Rada ustvarjam, raziskujem svet okoli sebe z odprtimi očmi in predvsem verjamem v svoje sposobnosti in cilje. Zavedam se, da je ustvarjalnost posebna vrlina, ali jo imaš ali je nimaš. In če jo imaš, pokaži drugim, ustvarjaj, podarjaj svoje mojstrovine, mogoče lepega dne komu polepšaš dan, življenje. Štejejo malenkosti… tvoj čas, interes, veliko srce – vedno je poplačano; tisti odličen občutek ZADOVOLJSTVA!

Ker obožujem živali – jim tudi pomagam!… 
Če bi bila slikar, bi to epizodo predstavljale vse barve mavrice… želja zaustaviti nasilje, trpljenje, lakoto,… narediti nekaj dobrega, novega, pokazati ljudem, kako malo je potrebno, da osrečimo pasje smrčke, jih imamo radi. Prepričana sem, da vsakdo premore nekaj sočutja, da lahko naredi nekaj dobrega, srčnega in humanega do teh zapuščenih živali, ki morajo preživeti marsikatero muko in hude vremenske razmere.
Tudi sama imam najbolj prikupno psičko, kateri sem edinstvena oseba v njenem življenju…. in to me bogati!

Edinstvena sem!
Vsakdo se v ta svet rodi edinstven. Vanj je rojen z edinstvenimi potenciali in tudi nalogo, ki je ne bo – če tega ne bo storil on sam – uresničil nihče drug.
Rada pomagam, rada podarjam, prisluhnem takrat, ko to ljudje najbolj potrebujejo, jih objamem in stisnem k sebi, ker s tem na nek način pokažem, da mi ni mar zanje, da jih imam rada, da niso sami. Edinstvena sem, ker pomagam živalim, zbiram hrano in kar je potrebno za preživetje. Zame so čudovita, najbolj prijazna bitja na svetu z velikim srcem!

Pot do zadovoljstva s samim seboj vodi zgolj preko vloženega truda in premagovanja naporov. Če na življenje gledamo le kot skupek ciljev, nam pogosto zmanjka užitka, sprostitve, uživanja v sedanjem času.

Ker sem letos izvirnejša – sem darilo. Kupujem in uporabljam izdelke,  ki imajo skupne vrednote z menoj.  To pomeni, da je od tega prisotna dobrodelnost. V spletni trgovini L’Occitane najdeš prijazne izdelke naravi in ljudem. Lična darila s katerimi lahko razveseliš svoje najdražje in še pomagaš ljudem po svetu, klik ⏩ www.loccitane.si in fb stran L’OCCITANE en Provence.
? Tyasha Marcelly

Pinky Fashion Blog vam želi srečno novo leto, polno ljubezni, smeha in radosti. ?

O avtorju