Članki bloga

Narava ponuja vse, kar potrebuje naša koža • ? Herba Slovenica

Narava ponuja vse, kar potrebuje naša koža • ? Herba Slovenica

Naravna kozmetika, Nega obraza, Nega telesa, Podpiram slovensko

Naša koža nam vedno nakazuje na to, da je treba pravilno poskrbeti zanjo in kakovostna nega je ključnega pomena za svež, lep in mladosten videz le-te. Kako?

Pripravila sem čudovit zapis testiranja, ki je nekoliko nastajal dlje časa, ker sem izdelke uporabljala po potrebi in katere sem želela dobro potestirat; ne samo da kožo negujem odgovorno, s slovenskimi, ročno izdelanimi in ekološkimi izdelki, v veselje mi je kadar lahko podprem čudovito zgodbo

                   Ideja o svojih in naravnih izdelkih se je rojevala počasi, pravzaprav je uresničitev dolgoletnih sanjarjenj – darove narave predeluje v negovalne, pristne in srčne naravne in ekološke kozmetične izdelke ‣ Herba Slovenica.

         Narava ponuja vse, kar potrebuje koža.

Vsak naravni izdelek od kože terja nekaj časa, najmanj mesec-dva preizkusne dobe, v kateri se koža prilagodi na nove sestavine in jih sprejme, sem mazila uporabljala več mesecev. Najprej bom opisala: Eko smilj-šipkovo mazilo, Smrekovo mazilo in Eko mazilo Propolis.
Domača nega sredi zelenega raja…
Ena čudovita sestavina, ki je prisotna v Eko smilj-šipkovo mazilu je ‣ Smilj – zaklad narave, ki je zadnjih letih postal svetovno znan, saj črpa svoje neštete dobrodejne lastnosti:

▪ Regenerira kožo in deluje proti gubicam (je zato ena najboljših anti-age sestavin).
▪ Kožo obnavlja ter jo ohranja napeto in prožno.
▪ Učinkovito pomlajuje kožo, saj pospešeno deluje na regeneracijo celic.
▪ Mazilo je primerno za pordelo in občutljivo kožo.
▪ Odlično opravlja svoje delo.

Vsebnost šipkovega olja pa še obogati vse te negovalne in regenerativne učinke.

Uporaba: Majhna poraba – po dotiku s prstom se rahlo stopi, kar omogoča prijem primerne količine na prst. Za sabo ne pusti mastnega sloja ali lepljivega občutka.
Priporočljivo pred nanosom mazila kožo popršiti s hidrolatom smilja, s tem se bodo odprle pore in ga bolje vpile.
? tyasha marcelly

Kaj je in zakaj se uporablja smrekovo mazilo?
Pripravki iz smrekove smole se že vrsto let uporabljajo v tradicionalni medicini za zdravljenje najrazličnejših kožnih poškodb.
Popolnoma naravno smrekovo mazilo vsebuje eko oljčno olje, eko čebelji vosek in smrekovo smolo. Je rjavkaste barve z značilnim vonjem po smoli. Pomirja žuljasta stopala, mehča trdo kožo in kurja očesa ter blagodejno deluje na suho in izsušeno kožo.
Mazilo je ujeto v stekleno kozmetično posodico, kar mazilu omogoča, da ohrani svojo kvaliteto tekom celotne uporabe, hkrati pa je posodica prijazna naravi.

Prednosti mazil:
▪ Popolnoma naravno
▪ Bogate sestavine
▪ Je učinkovito in negovalno
▪ Ročno izdelano
▪ Majhna poraba
▪ Ni testirano na živalih
▪ Izdelano v Sloveniji

Verjetno je med nami ni osebe, ki ne bi imela na koži vsaj kakšne manjše nastale (športne, delovne ali druge poškodbe). Dobro je uporabljati popolnoma naravno, da lahko čim hitreje in lepo zaceli.
Pri nas doma je v uporabi vsestransko Eko mazilo propolis ki je priporočljivo tudi za nego suhe, občutljive, k alergijam nagnjene kože (pri dermatitisih in luskavici), saj deluje blago in antiseptično. Po daljši uporabi postane koža bolj prožna in gladka.

Februar se je zame začel zelo slabo. Pohod sezonske virusne okužbe je za seboj potegnil tudi mene. Kašelj, boleče grlo, izcedek iz nosu in zamašen nos. Znano, a ne? In kot da to ni dovolj, sledila je boleča, rdeča in razdražena koža okoli nosu in zgornji ustnici. Kako preprečiti?
Tukaj lahko za svoje zdravje naredim največ sama. Pomagala sem si z mazilom Propolis – umiril razdraženo, pordelo kožo pod in ob nosnicah, ki se je pojavila zaradi pogostega brisanja nosu in dodatno razpokala na suhem, hladnem zraku. Nanesla večkrat dnevno, v tankem sloju. Mazilo je tako pozitivno vplivalo na kakovost mojega življenja, saj se po redni uporabi koža hitro izboljšala!

Zakaj propolis?…
Propolis je še prav poseben zaklad iz panja, saj je naravni antibiotik čebel. Nabirajo ga na živih delih rastlin smolnate snovi, dodajo pa mu še izbljuvek smolnatih kožic cvetnega prahu, ko hranijo zalego. V njem so določili že več kot 360 sestavin. Poznamo različne farmacevtske pripravke iz propolisa, kot so mazila, tablete, injekcije in raztopine, ki se lahko uporabljajo lokalno. 

Res drži, kar obljubljajo omenjeni izdelki?
»Da. Všeč mi je, da so pri vseh mazilih nežne sestavine izbrane skrbno in natančno. To pomeni, da njena lahka tekstura se hitro vpije in ne pušča nikakršnih sledi oz. občutka mastnega videza na koži.

So učinkovita in varna, lepo mazljiva in izredno prijazna za kožo; jo mehčajo in dajejo prijeten občutek na koži in ta se s časoma bistveno izboljša.
Poleg tega vse diši naravno in tudi to je nekaj, kar obožujem pri teh izdelkih. Pomembno mi je, da vonji niso pretežki, ampak sveži in lahki, kar je čudovito.«

Še ena prednost: Mazila so pakirana v lični embalaži, v minimalni količini embalaže, kar pomeni, da ni pakirana v velikih količinah. Embalažo lahko vrnete v trgovine ali na stojnice in dobite dobropis pri novem nakupu.

Ste preizkusile katerega od zgoraj naštetih mazil? Vas je kateri prepričal?

Hvala, ker vedno berete moje lepotne zapise in ker se zavedate, kaj je najboljše za vašo kožo. Klik ‣ Herba Slovenica.

Tyasha te pozdravlja,

O avtorju