Članki bloga

modni slog – NAKIT

modni slog – NAKIT

Nakit

Z nakitom, ki si ga nadenemo, želimo biti privlačni za okolico, z njim si dvigujemo samopodobo, sporočamo o svojem razpoloženju ali pa ga nosimo, da trpinčimo sami sebe. Izbirali naj bi ga enako premišljeno kot obleko, saj je lahko ustrezen nakit pika na i naše urejene podobe, neprimeren kos pa lahko zasenči še tako drago obleko.
Img_1218

Kako izbrati pravi nakit?

“Splošnega pravila ni. Sama nakit kupujem po intuiciji in vedno izberem dekorativne detajle k obleki ali obratno. K bolj izstopajočemu nakitu pa izberem kar najbolj enostavno obleko. 🙂

Nakit, ki mi je všeč, mora imeti pozitivno energijo, intenzivno barvo, biti mora oblikovalsko dovršen, predvsem pa imam rada unikatne izdelke.Skrbno izbran nakit je del obleke. Osebno najbolj obožujem ogrlice, ki so lahko masivne ali bolj skromne, čist odvisno kaj bomo za kakšno priložnost oblekle. Letos je IN masiven nakit, od uhanov do ogrlic, zapestnic… Punce, kaj porečete na mojo prelepo ogrlico?! 🙂 Kupila sem jo preko spletne trgovine Perla, kjer imajo velik in čudovit izbor nakita.Vredno ogleda.
Še moj nasvet; kot prvo ne nosimo preveč kosov nakita hkrati. Če želiš nositi dva kosa naenkrat, si nadeni oglico in zapestnico ali uhane in zapestnico. Izjemoma lahko nosiš tudi uhane in ogrlico hrati, vendar poudariš le en kos; če je oglica velika in vpadljiva, naj bodo uhani majhni in obratno. Ženskam s kratkim vratom pa svetujem dolge ogrlice. Če ste močnejše postave, naj ne bo izbor velikih kosov nakita, saj te bo takšna izbira vizualno povečala. 🙂
Img_1152
Svoj današnji “look” sem popestrila z modno in masivno ogrlico in zapestnico z perlami. Všeč?? 😉 🙂

Kaj sporočamo z nakitom?

“Krašenje telesa ima zagotovo vlogo družbene signalizacije. Če nosimo posebej drage ure ali posebej prepoznaven nakit znanih blagovnih znamk, sporočamo svoj socialni ali premoženjski status.”
Img_1216

Izvori in pričetki okraševanja

“Krašenje telesa ima zagotovo vlogo družbene signalizacije. Če nosimo posebej drage ure ali posebej prepoznaven nakit znanih blagovnih znamk, sporočamo svoj socialni ali premoženjski status. Okraševanje človeškega telesa je ena najstarejših in tudi najzanimivejših pridobitev ljudske kulture skozi čas in je staro toliko, kot je staro človeštvo. Prizadevanja po okraševanju telesa in oblačil opazimo pri vseh ljudstvih.”

Img_1212
Še nekaj moramo vedeti, da pretirano luksuznih in elegantnih kosov oblačil ne kombiniramo z neluksuznimi kosi nakita ali obratno. Pravilna izbira bo poudarila vašo edinstvenost in s svojim stilom boste zasijale.
Img_1217

OMG!… I Love Jewerly

O avtorju